Press "Enter" to skip to content

Vesti proaste pentru leva bulgareasca si leul moldovenesc. Valorile lor continua sa scada

Monedele est europene sunt cunoscute pentru o relativă stabilitate în timp. Acestea nu au fluctuații majore în valorile lor la fel ca monedele de circulație internațională. Cu toate astea, în ultima perioadă se pare că valoarea unui curs valutar rubla ruseasca sau leva prezintă schuimbări valorice. Singura excepția a fost doar ziua de 1 iunie, când valorile au rămas stabile.

            Curs valutar leu moldovenesc

Un curs valutar leu moldovenesc pentru începutul lunii mai arata o valoare inițială de 0,2330 lei/unitate. Moneda reușește să ajungă până la maximul valoric din luna mai pe data de 30 mai: 0,2376 lei/unitate.  Pentru un curs valutar leu moldovenesc la sfârșitul lunii se înregistrează o valoare de 0,2358 lei/unitate. Aceasta valoare finală este depreciată cu -0,0018 lei față de cifra cu care moneda a debutat în luna mai.

            Relativă stabilitate pentru rubla ruseasca

Pe de altă parte, rubla rusească prezintă mult mai puține fluctuații în luna mai. Mai mult de atât, un curs valutar rubla ruseasca are același curs pentru o perioadă destul de lungă. Cele mai mari valori afișate de un curs valutar rubla ruseascasunt înregistrate la sfârșitul lunii. De exemplu, data de 29 mai înregistrează nivelul maxim de 0,0642 lei/unitate, iar 30 mai 0,0640 lei/unitate.

            Schimbări valorice majore pentru leva bulgareasca

Leva bulgărească este singura moneda unde se pot diferenția foarte precis două tendințe. Prima parte a lunii marchează un șir lung de deprecieri. Iar în cea de-a doua jumătate a lunii moneda începe să se aprecieze. Un curs valutar leva bulgareasca debutează cu valoarea de 2,3841 lei/unitate. Până la jumatatea lunii, moneda se depreciază constant. Aceste deprecieri continuă până la punctul în care un curs valutar leva bulgareasca ajunge chiar la o valoare de 2,3664  lei/unitate. Pentru a doua jumatate a lunii, lucrurile încep să arate mai avantajos pentru moneda bulgareasca. Sfârșitul lunii marchează un șir lung de aprecieri consecutive. Un curs valutar leva bulgareasca înregistrează pe data de 25 mai valoarea de 2,3667 lei/unitate. Sfârșitul lunii aduce moneda la un nivel maxim de 2,3768 lei/unitate. O creștere de 0,0044 lei față de valoarea anterioară (2,3724 lei/unitate).

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.