Press "Enter" to skip to content

Zborurile catre Napoli, sansa ta de a vizita Domul si celebrul Vezuviu!

Gustul sublim al mancarii italienesti, savoarea deosebita a cafelei, oamenii speciali, istoria fascinanta si natura impresionanta – iata numai cateva motive pentru care milioane de turisti opteaza, an de an, pentru zboruri Napoli, cel mai mare oras din sudul Peninsulei Italice!

Acum, pe site-ul companiei aeriene romanesti animawings.com, ai posibilitatea de a cumpara, la preturi foarte bune, zboruri spre Napoli cu plecare din Aeroportul Otopeni. Vei putea, astfel, sa descoperi la fata locului minunile orasului laudat de scriitori, autori de cantonete sau regizori de film.

Iata doua dintre cele mai importante obiective turistice pe care le vei putea vizita, unul creat de natura, celalalt de mana unor artisti de renume!

Vulcanul Vezuviu – muntele care a ingropat doua orase

Situat in Golful Napoli, la numai 9 kilometri distanta de oras, celebrul Vezuviu a capatat o faima trista in urma cu aproape 2 000 de ani, atunci cand eruptia sa a ingropat doua orase antice: Pompei si Herculaneum.

Eruptia din anul 79 a fost povestita de autorul latin Pliniu cel Tanar, al carui unchi si-a pierdut viata la Pompei. Timp de 19 ore, vulcanul a imprastiat 1,5 milioane de tone de roca topita si piatra ponce pe secunda, astfel ca norul de pietre, fum si cenusa a ajuns la o inaltime de 33 de kilometri. Intre 15 000 si 20 000 de oameni si-au pierdut viata atunci.

Acoperite de lava, multe secole mai tarziu au fost descoprite cele mai bine conservate ruine din Antichitatea romana. O vizita la punctele arheologice Pompei si Herculaneum iti va permite sa vezi cu ochii tai cum traiau stramosii romani, ce obiecte foloseau in viata de zi cu zi sau cum arata fiecare incapere din locuintele lor.

O parte dintre exponate pot fi gasite si in Muzeul National de Arheologie, un alt obiectiv pe care nu ai voie sa il ratezi, odata ce ai avut inspiratia sa alegi zboruri spre Napoli.

Domul din Napoli – locul in care oamenii se roaga de mii de ani

In vechime, pe locul actualei catedrale a existat un templu grecesc, dedicat zeului Apollo. Apoi a fost inaltata o bazilica crestina, din care s-a pastrat doar Baptiseriul din secolul al V-lea, ale carui ruine sunt vizibile si astazi. Cladirea actuala – unul dintre monumentele vizitate de orice turist care a profitat de sansa unor zboruri spre Napoli – a fost construita intre 1294 si 1323, in stilul gotic francez.

Edificiul impresioneaza prin altar, prin balustradele din bronz si sculptura interioara, realizate de maestri care, desi erau adepti ai unor stiluri diferite, si-au pus talentul si credinta laolalta, uneori la distanta de sute de ani, pentru a crea unul din cele mai frumoase edificii ale Italiei.

Aici se afla si moastele Sfantului Ianuarius, San Gennaro, protectorul orasului, ucis pe vremea imparatului Diocletian. El este considerat protectorul si patronul spiritual al orasului, cultul sau bucurandu-se de o imensa popularitate in randul napoletanilor.

Alte obiective turistice sunt Castel Ovo, cel mai vechi castel din localitate, Capela Sansevero, cu o colectie impresionanta de opere de arta, Palatul Regal care a apartinut dinastiei de Bourbon sau Strada Spaccanapoli, cel mai animat punct din intreaga regiune!

Cu zboruri Napoli oferite de Animawings, vei intelege de ce toata lumea iubeste acest oras si de ce, odata ce l-ai vizitat, vei dori neaparat sa revii!

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.