Press "Enter" to skip to content

Vitrine frigorifice verticale pentru depozitarea alimentelor

Echipamentele comerciale moderne de refrigerare permit menținerea calității mărfurilor, respectarea regimului de temperatură necesar pentru produse și, în același timp, efectuarea unui afișaj spectaculos al acestora în fața clienților

Unele dintre cele mai solicitate vitrine comerciale sunt diferitele modele de vitrine frigorifice verticale. Acest tip de echipament este conceput inclusiv pentru a funcționa în mod de autoservire în diferite formate de puncte de vânzare cu amănuntul.

Vitrinele frigorifice sunt plasate în zilele noastre cam peste tot: în magazine alimentare,benzinării, minimarketuri, supermarketuri medii și mari, restaurante, cofetării, patiserii etc. 

Vitrina verticală, un tip de echipament comercial de refrigerare foarte popular 

Vitrina frigorifică verticală este un echipament anume proiectat pentru răcirea, depozitarea și afișarea produselor în diverse scopuri. 

O vitrină verticală rece standard cuprinde mai multe părți: 

Corpul vitrinei. De obicei, corpul vitrinei include: o carcasă exterioară, un cadru metalic, rafturi, un palet, elemente din spumă (baie, tavan etc.), un panou de afișaj, un tavan (cupolă), un evaporator, un set de profile decorative care se potrivesc cu lungimea vitrinei.

Ventilatoarele. Vitrinele reci folosesc ventilatoare pentru a circula egal aerul rece în interiorul vitrinei.

Rafturile pentru vitrine. În funcție de tipurile de produse stocate, de condițiile de temperatură și de adâncimea compartimentului interior, sunt utilizate polițe detașabile ce se pot așeza la diferite distanțe (pe înălțime).

Adâncimea și lungimea compartimentului interior al vitrinei, sarcina maximă posibilă pe fiecare raft, unghiul de instalare al raftului, prezența sau absența perforațiilor, separatoarele, tipurile de afișaj de preț, iată alte elemente de luat în considerare la alegerea unei vitrine reci verticale.

Iluminarea compartimentului interior și a fiecărui raft în parte, iată alt element important de care trebuie ținut seama. Opțiunea ideală de iluminare este să aveți iluminare aeriană (pe tavanul interior al vitrinei)și iluminare suplimentară pe fiecare poliță. În acest caz, produsele situate pe rafturile vitrinei arată atractiv, proaspete și luminoase, provocând cumpărătorul dorința să le cumpere.

Producătorii principali folosesc iluminarea cu fundal LED în configurația de bază, în timp ce, pentru fiecare tip de produs, culoarea luminii de fundal este selectată individual. Poate fi vorba de culori precum ar fi: albul rece, neutru sau alb cald, roz (pentru carne). Alegerea culorii potrivite pentru iluminarea din interiorul vitrinei este un factor important în creșterea atractivității produsului și creșterea vânzărilor.

Unitatea de refrigerare este inima vitrinei și cea mai importantă unitate a oricărui echipament frigorific Siguranța produsului, prospețimea acestuia, viteza și uniformitatea răcirii sau congelării depind de puterea și fiabilitatea unității frigorifice. 

Unitățile de refrigerare includ mai multe componente de bază: 

Compresorul: un motor frigorific care comprimă și mută vaporii de agent frigorific într-o unitate frigorifică.

Condensatorul: partea unui echipament de refrigerare, care, în momentul când este răcit, transformă agentul frigorific dintr-o stare de vapori într-o formă lichidă.

Evaporatorul este una dintre principalele elemente ale unități de refrigerare, sarcina ei fiind să absoarbă căldura din mediu și să returneze frigul în camera vitrinei frigorifice.

Refrigerarea încorporată implică o unitate de refrigerare încorporată în respectiva vitrină rece.

Răcirea externă implică utilizarea unei vitrine frigorifice fără o unitate frigorifică încorporată în carcasă și conectarea acesteia la un sistem de răcire centralizat existent.

Echipamentele frigorifice comerciale cu răcire frigorifică încorporată sunt utilizate în mod tradițional în spații comerciale cu o suprafață mică, de obicei până la 300 – 500 metri pătrați.

Iată doar trei beneficii:

●  mobilitate;

●  cost redus de achiziție;

●  ușurință în instalare și întreținere.

În spațiile comerciale de format mare, este recomandabil să se utilizeze un sistem de răcire extern. La scară largă, frigul extern oferă o serie de avantaje:

●  lipsa zgomotului în zona de vânzare;

●  eficiența climatizării în incintă crește din cauza absenței unor surse de căldură suplimentare;

●  suprafață mai mare de expunere și volum de încărcare a mărfurilor sporit în fiecare vitrină;

●  economii de energie.

Vitrinele frigorifice pot fi așezate în mod individual sau pot să fie asamblate într-o singură linie de afișare. Pentru aceasta, este nevoie de niște seturi de conexiuni corespunzătoare.

Indiferent ce dorești, pe tcromania.com ai o paletă foarte atractivă de vitrine reci verticale dintre care poți alege. Intră chiar acum să le vezi!

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *