Press "Enter" to skip to content

Vesti proaste pentru euro – cursul monedei continua sa scada

În ciuda începutului promițător din această lună, se pare că există vești proaste pentru moneda euro. În raport cu moneda euro și dolarul american, leul a înregistrat o creștere semnificativă. Parcursul ascendent al monedei naționale românești a început în primele zile ale lui mai.  Datele actuale ale unui curs valutar BNR la zi arată valori promițătoare pentru leul românesc.

Cu toate astea, valoarea monedei euro a atins cel mai jos pragul înregistrat în ultimele trei luni. Și dolarul american începe să arate mici semne de depreciere valorică după o perioadă favorabilă de creștere.

Pentru a înțelege mai bine parcursul monedei euro, iată cele mai noi date:

  • Pe data de 10 mai, moneda euro ajunge la nivelul de 4,6397 lei/unitate.
  • Banca Națională a României a cotat o unitate euro la valoarea de 4,6346 lei pe data de 11 mai. Această valoare este cu -0,1056% mai scăzută decât ziua precedentă.
  • Pe 14 mai euro are o valoare de 4,6289 în raport cu leul românesc.

Iar parcursul monedei pare încă în declin. Valoarea leului s-a depreciat în raport cu moneda euro doar la debutul lunii mai. În rest, leul a continuat să aibă un parcurs mulțumitor. Un curs valutar euro pentru începutul lunii mai afișa valoarea de 4,6630 lei/unitate. Așadar, valoarea înregistrată la începutul lunii rămâne cel mai înalt prag pentru luna în curs.  O medie a acestui curs este stabilit undeva la valoarea de 4,6499 lei/unitate.

Pe de altă parte, dolarul american a început luna într-un mod favorabil. Un curs valutar dolar pentru data de 2 mai afișa o valoare  de 3,8839 de lei pe unitate. Ziua de 3 mai înregistează o nouă creștere de 0,0566%, dolarul american urcând până la valoarea de 3,8861 lei/unitate. Cel mai mare salt este făcut pe data de 8 mai.Cursul dolarului american urcă de la valoarea de 3,9026 lei/unitate la pragul maxim de 3,9170 lei/unitate. Un curs valutar dolar la nivel mediu este stabilit având valoarea de 3,8362 lei/unitate.

Toate aceste date pot fi verificate apelând la un curs valutar BNR la zi, unde sunt afișate informații actualizate pentru cele mai utilizate monede, curs valutar euro sau dolar, până la cele mai puțin utilizate. Banca Națională a României stabilește cursurile oficiale în fiecare la ora 13 iar cursurile afișate în ziua curentă sunt valabile pentru ziua următoare.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.