Press "Enter" to skip to content

Vanzari record la camioane! Vezi care sunt cele mai bine cotate firme producatoare de camioane!

Pentru producătorii de camioane, ultimii 5 ani au însemnat în primul rând creștere economică. Se pare că în această perioadă, cele mai importante firme producătoare de camioane (Scania, MAN, DAF, Volvo, etc) s-au bucurat de vânzări uriașe la diferite produse. Ba mai mult, se poate vorbi chiar despre un record înregistrat la vânzări de camioane din ultimii 10 ani în primele două luni ale anului în curs.

Creșterea care s-a înregistrat este de 27% față de aceeași perioadă a anului trecut pe când la alte tipuri de vehicule creșterile au fost mai puțin semnificative (în jur de 20%). Dar aceste cifre sunt doar niște generalizări dacă nu ne referim la fiecare firmă în parte. Așa că, mai jos veți găsi situația celor mai bine cotate firme producătoare de camioane.

  1. DAF

De departe cele mai mari vânzări înregistrate în primele două luni ale anului 2018 au fost cele la camioane DAF. Mai exact, vorbim de un total de 293 de camioane vândute într-un timp foarte scurt. Din acestea, 154 de camioane DAF au fost vândute doar în luna februarie. Așadar cifrele sunt destul de impresionante pentru producătorii de camioane DAF. Evident, acestea sunt datele referitoare doar la vânzarea de camioane DAF, nu și cele referitoare la alte servicii.

  1. Mercedez-Benz

Pe locul doi se clasează firma Mercedez-Benz cu 228 de camioane vândute la începutului anului 2018. Luna februarie a adus 108 de camioane Mercedez-Benz la cumpărători. Locurile 2 și 3 la vânzările din 2018 până acum sunt foarte apropiate iar Mercedez-Benz și Volvo Trucks sunt firmele producătoare de autovehicule mari aflate într-o competiție strânsă pentru o poziție superioară în clasament.

  1. Volvo

Și Volvo Trucks au înregistrat vânzări foarte bune în prima parte a anului în curs. Firma a vândut 222 de camioane Volvo în lunile ianuarie și februarie. Din care 108 de camioane Volvo au fost achiziționate de diferiți cumpărători în februarie.

  1. Scania

Foarte aproape de primele trei poziții se clasează Scania, firma suedeză producătoare de camioane. Cu peste 100 de ani experientă, nu e de mirarea că Scania are locul asigurat între cele mai bine vândute camioane la ora actuală. Așadar Scania deschide anul 2018 cu vânzarea a 170 de camioane, dintre care 97 doar în luna februarie. Așa că, deși după perioada de declin economic pe toate planurile, când viitorul economic și financiar părea destul de sumbru, iată că asistăm acum la al cincilea an de creștere economică în acest domeniu. Ba mai mult chiar, după 10 ani, avem parte de recorduri în vânzări!

  1. MAN

Nici firma MAN nu se lasă mai prejos și își păstrează aproape an de an locul în clasamentul vânzărilor de camioane. Așadar firma debutează cu vânzări de 157 de camioane MAN. În luna februarie totuși vânzările sunt ceva mai mici, fiind vândute 77 de camioane MAN. Evident, există mulți factori care influențează vânzările (tipul de combustil, specificații tehnice, etc) dar multe dintre aceste firme se bazează și pe experiența îndelungată în construcția de camioane.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.