Press "Enter" to skip to content

Valentine’s Day sau Dragobete? De ce nu sarbatorim pe romaneste?

Tocmai au trecut cele doua sarbatori. Flori, inimioare, ursuleti si chestii de Valentine’s Day, dar noi avem Dragobetele. Mai mult avem iubirea.

Tocmai au trecut cele doua sarbatori. Flori, inimioare, ursuleti de plus si alte cadouri specifice sarbatorii de Valentine’s Day sunt daruite persoanelor iubite in fiecare an pe data de 14 februarie. Aceasta sarbatoare americana a atras atentia colectiva si a fost adoptata si este sarbatorita de romani cu fast in fiecare an. Insa, noi deja aveam o sarbatoare care sa celebreze dragostea si care face parte din traditia si cultura romaneasca peste care am lasat sa se asterne praful uitarii. Prea putini mai sarbatoresc iar cel mai des se intampla in mediul rural. Este vorba despre Dragobete, o sarbatoare autentic romaneasca si deosebita pe care nu trebuie sa o uitam si sa o sarbatorim asa cum se cuvine.

Valentine’s Day in Romania

Sarbatoarea Valentine’s Day a intrat in rutina romanilor si este un prilej perfect pentru a face cadouri persoanelor dragi. Marcarea acestei zile a adus critici in special din partea reprezentantilor bisericilor in conditiile in care in cultura autohtona exista deja o sarbatoare dedicata iubirii. Dilema este faptul ca inca si in ziua de astazi se dezbate daca ar trebui sarbatorit Valentine’s Day sau Dragobetele, daca este bine sa importam obiceiuri sau sa (re)inventam traditii locale.

Adevarul e ca ar fi frumos sa sarbatorim dragostea in fiecare zi. Mai multe ganduri despre dragoste gasiti pe I explore.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.