Press "Enter" to skip to content

Utilizarea celulelor STEM împotriva COVID 19

O nouă lucrare a fost publicată pe ideea MSC-urilor pentru COVID-19. Dacă este util pentru noi sau nu, există acest articol foarte folositor: celule mezenchimale sau MSC.

Noua lucrare de studiu este intitulată Celulele stromale mezenchimale ale cordonului ombilical ca terapie adjuvantă critică COVID-19: Un studiu controlat randomizat în SCTM.

Studiul mic raportează un posibil beneficiu al MSC-urilor pentru pacienții cu COVID-19 foarte bolnavi. Nu sunt pe deplin clar cât de puternică este această lucrare. Ce crezi?

Datele privind caracteristicile de bază ale grupurilor de control și de intervenție sunt destul de minime. Cât de bolnav trebuia să înceapă fiecare grup? Nivelurile lor de oxigen?

Este interesant să comparați acest studiu cu un alt pub MSC din cordonul ombilical de la începutul acestui an, care este similar în anumite privințe.

Eu și studenta mea Mina Kim tocmai am publicat o lucrare care analizează impactul viitor anticipat al 79 de noi studii clinice care testează medicamente celulare de diferite tipuri pentru COVID-19. În curând voi face un blog despre lucrarea respectivă.

Celulele utilizate în această lucrare sunt MSC cultivate în laborator.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *