Press "Enter" to skip to content

Utilizarea celulelor STEM împotriva COVID 19

O nouă lucrare a fost publicată pe ideea MSC-urilor pentru COVID-19. Dacă este util pentru noi sau nu, există acest articol foarte folositor: celule mezenchimale sau MSC.

Noua lucrare de studiu este intitulată Celulele stromale mezenchimale ale cordonului ombilical ca terapie adjuvantă critică COVID-19: Un studiu controlat randomizat în SCTM.

Studiul mic raportează un posibil beneficiu al MSC-urilor pentru pacienții cu COVID-19 foarte bolnavi. Nu sunt pe deplin clar cât de puternică este această lucrare.

Recoltarea celulelor stem și cum ne poate ajuta.

Cu siguranță am întâlnit în presă multe articole despre recoltare celule stem.

Deși există cu siguranță celule stem mezenchimale multipotente reale în multe preparate MSC, aceste colecții celulare sunt foarte diverse și adesea cel mai frecvent tip de celule dintr-un preparat MSC nu sunt de fapt celule stem. Mai degrabă, cel mai frecvent tip de celulă din interior este ceva numit celula stromală sau celula mezenchimală. Aceste celule, adesea legate de fibroblaste, formează conexiuni celulare și tisulare între alte celule. Ele pot fi, de asemenea, fizic elementele de bază ale compartimentelor de tip țesut conjunctiv, capsule ale organelor și multe altele. Unele dintre celule sunt fibroblaste reale.

Subpopulațiile acestor celule mezenchimale, deși au o funcție structurală dominantă (adică sunt ca niște cărămizi vii, s-ar putea spune despre edificiul corpului) pot face și multe alte lucruri. Acestea secretă o supă de factori puternici de creștere care influențează alte celule. De asemenea, pot secreta vezicule celulare, cunoscute și sub numele de vezicule extracelulare sau exosomi.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.