Press "Enter" to skip to content

Un pește poate învață să meargă ?

În urmă cu aproximativ  400 de milioane de ani  un grup de pești anitici s-au hotărât să se mute din mediul acvatic în mediul terestru. Este acest lucru posibil ? Se pare că DA, o spun cercetătorii de la Universitatea Mcgill din Canada.

În urma unui studiu cercetătorii din Canada au vrut să confirme mit-ul care constă în evoluția peștilor în amfibieni , reptile și majoritatea animalelor care cutreieră pământul astăzi. Pentru a realiza acest experiment , cercetătorii au crescut un pește african numit și Anghila Dinozaur. Au ales acest peste deoarece este similar cu cel din antichitate acesta având atât branhi cât și plămâni.

Pe parcurusul experimentului peștii au suferit modificări , aceștia au învățat să își țină înotătoarele mai aproape de corp pentru a se mișcă mai eficient și au început să își ridice capul la un nivel mai înalt. Aceste schimbări confirmă și studiul realizat pe fosilele peștilor antici , așadar putem anticipa ce s-a întâmplat când pentru prima oară peștii antici au atins uscatul.

 Mulțumită cercetătorilor din Canada putem să înțelegem mai bine originile noastre și  să percepem cum s-a manifestat evoluția de-a lungul timpului.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.