Press "Enter" to skip to content

Un consult alergologic este la fel de important ca alte analize de rutina!

Numai prin intermediul unui consult alergologic este posibila diagnosticarea corecta a alergiilor. Medicul alergolog este cel mai in masura sa identifice cauza exacta care a provocat reactia alergica si, de asemenea, sa stabileasca cel mai eficient plan de tratament pentru dvs.

Ce reprezinta alergiile?

Acestea sunt reactii de hipersensibilitate cauzate de un raspuns exagerat al sistemului imunitar. Organismele sanatoase pot tolera substantele inofensive si se apara impotriva substantelor daunatoare din mediu. In cazul persoanelor alergice, sistemul lor imunitar percepe anumite substante nedaunatoare ca avand potential daunator, in mod eronat. La patrunderea oricarei cantitati din acesti stimuli in organism, sistemul imunitar declanseaza o rectie exagerata, provocand simptomele caracteristic acestei afectiuni.

consult alergologic

Aceasta este o problema de sanatate ce afecteaza un numar crescut din indivizi, iar programarea periodica la un consult alergologic este importanta.

Care sunt cei mai comuni stimuli ce pot provoca reactii de hipersensibilitate?

Cele mai frecvente cauze posibile ale acestor reactii de hipersensibilitate includ praful, mucegaiul, parul de animale, polenul, ouale, laptele, soia, arahidele, venin, diferite medicamente sau cosmetice.

Ce manifestari pot sugera ca ar trebui sa va prezentati la un consult alergologic?

Cele mai frecvente reactii alergice sunt cele respiratorii, care se manifesta prin:

  • Nas infundat;
  • Stranuturi repetate;
  • Mancarime nazala;
  • Ochii inrositi care lacrimeaza;
  • Rinoree apoasa.

Daca alergia de care suferiti este de tip alimentar, aceasta poate avea manifestari mai grave, precum greata, varsaturi, diaree. Daca aceasta este din cauza contactului direct cu alergenul, adeseori apar manifestari la nivelul pielii, precum urticaria si eczema.

Daca prezentati aceste simptome si suspectati ca ar putea fi din cauze imunologice, prezentati-va cat mai curand la un consult alergologic.

Cand este recomandat un consult alergologic?

Ar trebui sa va prezentati la un consult alergologic nu doar cand prezentati simptomatologie caracteristica, ci si pentru realizarea unor controale de rutina periodice. Prin consultatie, medicul isi poate da seama daca suferiti de alergii nediagnosticate si va poate ajuta sa mentineti afectiunea sub control.

In cadrul investigatiei vi se pot realiza diferite investigatii, cele mai frecvente fiind testele cutanate si testele subcutanate, prin care sunteti pus in contact cu o cantitate mica de alergen suspectat.

La final, vi se va stabili un plan de tratament sau vi se va recomanda un regim alimentar, medicamentos ori alte schimbari asupra stilului de viata.

Fa-ti acum o programare la consult alergologic in cadrul Clinicii RomGerMed!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.