Press "Enter" to skip to content

Uleiuri esențiale care ne ajută să avem un somn odihnitor

Somnul este resursa cea mai importantă cu ajutorul căruia organele și întregul corp se odihnesc și se refac pentru ziua ce urmează. Totuși, se mai întâmplă să întâmpinăm dificultăți în a adormi, iar uneori  chiar dacă am dormit 8 ore, ne simțim tot obosiți. Aici intervine calitatea somnului, care are o importanță crucială în viața noastră.

O dietă echilibrată, exercițiile fizice, un program regulat de somn, îndepărtarea stimulilor negativi și crearea unui mediu relaxant ne ajută să avem un somn odihnitor. Nu este ajuns însă, deoarece când avem probleme de somn trebuie să vedem de unde vin ele și care sunt gândurile care ne țin cu ochii în tavan în fiecare noapte. De asemenea, uleiurile esențiale doTERRA susțin corpul pentru a obține calmul și relaxarea necesară unui somn adânc.

1.      Blend-ul Serenity doTERRA

Serenity doTERRA Restful Blend are o aromă calmantă și relaxantă ce oferă utilizatorului un somn odihnitor și seri relaxante. Blend-ul Serenity este obținut dintr-o serie de uleiuri esențiale cunoscute în primul rand pentru capacitatea de a  încuraja persoanele să se conecteze cu sine și să descopere pacea lor interioară, iar mai apoi să aibă un somn odihnitor: Lavender doTERRA, Ylang Ylang doTERRA, Vetiver doTERRA și Santal Hawaiian doTERRA.

Beneficii primare: Creează un mediu propice relaxării și a somnului odihnitor;  Diminuează tensiunile și echilibrează emoțional;  Calmează mintea și simțurile;

2.      Ulei Esențial de Lavandă (Lavender doTERRA)

Datorită aromei distincte și aplicărilor sale infinite, Lavanda este utilizată de secole. Pe lângă celelalte multiple beneficii ale uleiului esențial de Lavandă, aceasta se mai utilizează și seara, înainte de culcare, pentru un somn ușor și relaxat.

Beneficii primare: Luat intern, Lavanda reduce senzațiile de anxietate și ajuta la un somn pașnic; Ajută la ușurarea sentimentelor de tensiune.
 
3.  Uleiul Esențial de Tămâie (Frankincense doTERRA)
Uleiul esențial de Tămâie doTERRA mai este denumit și “Regele uleiurilor” datorită proprietăților sale de vindecare a trupului și sufletului în primul rand. Dacă ne rezolvăm toate blacajele interioare și frustrările, atunci cu siguranță vom avea un somn odihnitor.
Beneficii:
  •  Elimină insomnia și este folosită cu succes în tratarea problemelor legate de somn
  •  Reduce starea de epuizare nervoasă
  •  Puternic remediu anti-depresiv și antipsihotic
  •  Susține relaxarea, concentrarea, meditația și rugăciunea
  • Diminuează hiperactivitatea
 
4.  Uleiul Esențial Ylang Ylang (Ylang Ylang doTERRA)
Folosit constant, Ylang Ylang doTERRA reduce tensiunea, stresul, ajută la odihnă și promovează o perspectivă pozitivă. Acesta mai este considerat și “Ulei al Copilului Interior”, deoarece ne ajută să ne reconectăm cu copilul din noi, dar și cu dorințele adevărate ale sufletului nostru.
Beneficii primare: Eficient pentru insomnia; Ajută la relaxare și detensionare; Are efect Antioxidant.
Dacă ești iubitoare de uleiuri esențiale, vei găsi mai jos un blend de uleiuri esențiale, care difuzate în fiecare seară sau prin masaj pe tăpli și frunte, te vor ajuta să rezolvi cauzele insomniilor și să ai un somn de calitate:
  •          15 picaturi ulei esențial de Lavandă doTERRA
  •          5 picaturi ulei esențial Frankincense doTERRA
  •         5 picaturi ulei esențial de Ylang Ylang doTERRA
  •         5 picaturi de ulei esențial Wild Orange doTERRA
 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.