Press "Enter" to skip to content

Tu stii care sunt cele mai recomandate setari pentru termostatul de ambient din casa ta?

Una dintre cele mai frecvente intrebari cu privire la setarile termostatului pentru casa este legata de cele mai potrivite setari ale acestuia. In mod ideal, setarea optima a temperaturii este aceea care va oferi cel mai mult confort, atat celor din casa, cat si mediului interior general.

 Iar asta poate semnifica o temperatura diferita pe termostate pentru fiecare familie in parte, caci este recomandat sa se tina cont de preferintele fiecarei familii in parte.

Cu toate acestea, in cele ce urmeaza vei regasi cateva orientari generale pe care le poti lua in calcul pentru a gasi cele mai bune setari pentru casa ta.

Recomandari de setare a termostatului pentru vremea rece

Toamna si, mai ales, iarna, poti economisi mult din costurile de energie prin simpla ajustare a setarilor atunci cand toti membrii familiei sunt acasa sau sunt plecati. Temperatura ideala pe care este recomandat sa o setezi atunci cand nu este nimeni acasa este de 20 de grade Celsius.

Studiile si cercetarile in domeniu au aratat ca scaderea cu 1-2 grade timp de 8 ore pe zi reduce facturile de energie cu pana la 10% pe an.

De asemenea, este foarte bine sa iei in considerare scaderea setarilor medii ale temperaturii in timpul noptii. Majoritatea oamenilor considera ca este mai confortabil sa doarma intr-un mediu mai rece, astfel ca, cel mai probabil, asta este cea mai buna alegere pe care o poti face.

Recomandari pentru setarea termostatului pentru vremea calda

Temperatura ideala recomandata ce trebuie setata vara este de 25 grade Celsius, atunci cand esti acasa. Cu toate acestea, daca vei pleca, este bine de luat in considerare cresterea temperaturii setate pe termostat, astfel incat sistemul de racire sa porneasca doar cand temperatura aerului va atinge o valoare ridicata. Tine minte, cu cat diferenta dintre temperatura exterioara si cea interioara este mai mica, cu atat factura de energie va fi mai mica.

Totusi, trebuie sa retii ca aceste valori sunt orientative, astfel ca este posibil sa nu fie cele mai optime pentru casa ta. De asemenea, este important sa retii ca nivelul de umiditate joaca un rol important in confortul aerului din casa, atunci cand este luata in considerare setarea ideala a termostatului.

De ce ai nevoie de un termostat de ambient programabil?

Un termostat programabil ca prelua toata munca cu ajustarea setarilor de temperatura din casa ta. Astfel, vei putea crea un program, pentru perioadele cand esti acasa, dormi sau esti plecat, fara a trebui sa modifici manual setarile de mai multe ori pe zi.

Atunci cand te vei decide sa setezi termostatul, este recomandat sa alegi acea temperatura care creeaza acel confort dorit. De asemenea, este bine sa setezi ca temperatura sa fie mai mare cu aproximativ doua ore inainte de a te trezi.

De asemenea, este bine sa montezi termostatul intr-o zona a casei, departe de usi sau ferestre ori de orice loc unde poate fi afectat de curent sau de lumina directa a soarelui. Peretii interiori sunt ideali pentru a amplasa termostatul.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *