Press "Enter" to skip to content

Trucuri pentru a trece cu brio peste examenul auto

Examenul auto nu este atat de dificil, nici cand este vorba despre proba practica, nici cand este vorba despre proba teoretica, insa cu toate acestea, doar 35% dintre cei care fac scoala reusesc sa il ia din prima. Motivele sunt multe:

  • Nu se citeste cu atentie noul cod rutier 2019 carte. Majoritatea oamenilor prefera sa faca teste online, evitand cartea cu codul rutier. Este o greseala mare, in conditiile in care in carte noul cod rutier 2019 este explicat cat se poate de clar si contine toate noutatile legislative. Tetele drpciv sunt si ele bune, insa chiar si dupa rezolvarea a sute de variante este posibil sa fie sarite informatii.
  • Se neglijeaza odihna. Una dintre regulile esentiale pentru promovarea cu brio a examenului este odihna. Atata vreme cat se neglijeaza acest aspectm sansele de esec sunt foarte mari.
  • Nu se acorda suficient de multa atentie partii practice. Toata lumea crede ca partea practica este foarte simpla, neacordand suficienta atentie micilor detalii. Este una dintre cele mai mari greseli facute de cei care dau examenul.

Care sunt trucurile pe care le poti face pentru a lua examenul auto cu brio?

1. Fa-ti un plan strict de invatare. Daca te-ai apucat de scoala de soferi, este bine sa incepi sa si inveti. Propune-ti ca o ora pe zi sa citesti noul cod rutier pe intelesul tuturor 2019 si o alta ora sa rezolvi teste. Pare mult, insa daca incepi cu cel putin 30 de zile inainte de examen, legislatia nu va mai avea niciun secret pentru tine.

2. Pune intrebari. Instructorul cu care faci scoala si profesorii de legislatie sunt acolo sa te ajute. Daca nu intelegi ceva, pune intrebari. Nicio intrebare nu este rusinoasa. Pana la urma, esti elev si este normal sa nu stii toate regulile de circulatie.

3. Solicita-i instructorul sa te puna sa faci cele mai grele lucruri. Nu te multumi cu un traseu usor in timpul in care inveti sa conduci. Solicita-i instructorului sa te puna sa faci cat mai multe si cat mai variate parcari, sa conduci pe timp de noapte sau sa abordezi cele mai grele intersectii. Scoala de soferi nu este doar pentru promovarea examenului, ci si pentru o conduita cat mai buna in trafic.

4. Odihneste-te! Odihna este mult mai imporanta decat ai crede. Daca vrei sa iei examenul, nu invata in ultima zi de dinaintea lui. Incearca sa iti limpezesti mintea si sa te odihnesti cat mai bine, in asa fel incat sa poti fi atent la fiecare intrebare. De cele mai multe ori, cei care pica o fac din cauza neatentiei si din cauza faptului ca multe intrebari au raspunsuri multiple.

5. Lasa emotiile deoparte. Este normal sa ai emotii, insa este bine sa te straduiesti sa le tii departe. Daca ai emotii esti, din nou, supus greselilor. Trebuie sa te gandesti ca riscurile pe care le ai sunt minime. Daca nu treci examenul, va exista mereu o a doua oara.

Examenul auto nu este greu si intr-un final toata lumea il ia. Daca il iei din prima este o simpla dovada a faptului ca esti o persoana organizatasi responsabila, lucru care te poate ajuta foarte mult in viata.

Intr-un final insa, nu conteaza cand si cum iei examenul auto, ci conteaza foarte mult ce faci mai departe pe strazi. Acolo va fi adevaratul examen pe care trebuie sa il treci.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.