Press "Enter" to skip to content

Trei seriale de animație educative, în fiecare zi la JimJam în martie

Zilnic pe JimJam, de la ora 10:00 și apoi de la ora 14:00, cei mici au parte de un bloc tematic educativ, care cuprinde serialele „Ghici cât de mult te iubesc”, „Să ghicim cu Jess” și „Bing”.

Atunci când cei mici cresc și se dezvoltă, e minunat să aibă acces la povești fermecătoare care au și un strop de lecții pe care le învață personajele. Aceasta este și ideea blocului tematic educativ care este programat în martie, pe JimJam, și care aduce personaje minunate cu care este ușor să empatizezi și alături de care poți să înveți.

„Ghici cât de mult te iubesc” este povestea a doi iepurași, tată și fiu, și a felului în care aceștia se raportează la cel mai important lucru din lume: iubirea. Seria animată este o adaptare a cărții pentru copii cu același nume, scrisă de britanicul Sam McBratney și publicată în 1994.

Cartea a vândut peste 43 de milioane de copii în lumea întreagă și a fost tradusă în 57 de limbi străine, inclusiv în română. De asemenea, volumul ilustrat a fost inclus pe o listă recomandată profesorilor pentru a o folosi la școală. Adaptarea cărții a fost realizată în Australia și serialul a fost nominalizat la un premiu pentru Cel mai bun serial pentru copii, în 2013.

„Să ghicim cu Jess” este următorul serial magic de pe listă. Jess este pisica îndrăgitului poștaș Pat, plină de curiozitate și de dorința de a învăța tot felul de lucruri despre lumea care ne înconjoară. Jess și prietenii săi caută răspunsuri la întrebări din știință și natură, încurajând copiii să învețe și demonstrând, pe parcurs, că procesul de învățare este chiar distractiv.

Printre întrebările la care Jess caută răspuns se numără „cum putem face o barcă?”, „de ce fac albinele miere?” sau „care e motivul pentru care păianjenii construiesc pânze?”. Pe lângă aceste întrebări științifice, Jess și prietenii săi rezolvă și dileme legate de copilărie. Cei mici pot să învețe cum să se ascundă fără să fie găsiți, care e cel mai bun mod de a se încălzi atunci când este frig și cum să ajute un zmeu să zboare.

Cel de-al treilea serial din blocul tematic educativ de la JimJam este „Bing”, povestea unui iepuraș numit – ați ghicit! – Bing, care are doar trei ani. Lui Bing îi place foarte mult să exploreze, să se dea în leagăn, să se joace cu blocuri de lemn și să admire un spectacol exploziv de artificii. Serialul surprinde cu blândețe energia debordantă, micile probleme, dezordinea, dar și entuziasmul care se manifestă atunci când ești o ființă umană relativ nouă.

Bing este în grija unui alt iepuraș, Flop, și are parte de aventuri alături de verișoara lui, Coco, în vârstă de 10 ani, Sula, o elefănțică în vârstă de 4 ani și cea mai bună prietenă a lui Bing, și Pando, un ursuleț panda în vârstă de doar 2 ani și jumătate.

Alături de iepurași, pisici și urși panda, cei mici pot să învețe moduri foarte diferite, dar blânde de a se uita cu mai multă atenție la lumea din jurul lor, de la 10:00 și 14:00, zilnic, pe JimJam.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.