Press "Enter" to skip to content

Totul despre imprimantele inkjet

Alegerea unei imprimante foarte bune este o mare provocare pe Internet, atunci cand oferta disponibila pe piata este foarte variata. Chiar daca oamenii s-au decis asupra tehnologiei si au inteles ca varianta cu jet de cerneala, sau inkjet, este solutia care le trebuie cel mai mult, mai trebuie sa inteleaga si restul de specificatii de care vor trebui sa tina cont inainte de cumpararea unei imprimante.

Pe langa cartuse imprimanta care sunt foarte importante si care au ghidat deja stilul de imprimanta ales, pentru ca se discuta in acest articol despre inkjet, mai sunt si alte aspecte de care utilizatorii ar trebui sa tina cont inainte de a cumpara o imprimanta.

In prezent, sunt tot mai multe imprimante care se numesc multifunctionale, si care permit utilizatorului si sa scaneze diverse documente sau imagini, sa sa fie utilizate ca un copiator clasic, fara a fi nevoie ca aparatul sa se conecteze la calculator. Piesele pentru birouri au si o functie pentru fax, insa aceasta se foloseste tot mai putin acum.

In cazul in care se alege un model simplu, fiecare cumparator ar trebui sa fie prevenit de la inceput ca este vorba despre un model mai lent. Picaturile de cerneala sunt doar aruncate dintr-o parte in alta pana in momentul in care pagina este acoperita. Pentru tiparirea color, viteza va scadea mult mai mult in comparatie cu ceea ce ofera o imprimanta cu laser, insa investitia in astfel de imprimante este mult mai mica.

Tipul de cerneala conteaza de asemenea. Sunt multe pareri care spun ca aceste imprimante opteaza pentru doua tipuri de tus. Sunt producatorii ca Epson sau Kodak care folosesc doar cerneala cu pigmenti, in timp ce pentru HP si Canon, se fac tusuri pe baza de vopsea. Firma Brother este singura care utilizeaza amebele modele si are atat cerneala cu pigmenti pentru cartusele negre, cat si cerneala normala pentru celelalte culori. Tinand cont ca tehnologia a evoluat mult in ultima vreme, diferentele care exista astazi intre aceste doua tipuri de tus sunt minore si pot fi foarte usor trecute cu vederea de catre utilizatori.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *