Press "Enter" to skip to content

Totul despre aparatele de aer conditionat moderne

In zilele noastre, aerul conditionat este mai mult decat o necesitate. Fie pe timp de vara sau de iarna, evolutia tehnologica a facut din aparatele de aer conditionat un element important in fiecare casa. Aparatele de aer conditionat scad temperatura progresiv, pentru a se obtine confortul dorit. Pe timp de vara, vanzarile cresc chiar de 20 de ori, astfel incat instalarea poate dura cateva luni.

Aer conditionat cu inverter sau fara?

Evolutia aerelor conditionate a dus la aparitia tehnologiei Inverter, ce favorizeaza un consum redus de energie, chiar si cu 30% mai putin decat in cazul tehnologiei traditionale. Daca la modelele non-inverter, compresorul se oprea odata ce ajungea la temperatura dorită in incapere, in cazul aparatelor cu Inverter acest lucru nu mai este valabil. Mai exact de indata ce se ajunge la temperatura dorita, compresorul continua sa functioneze, dar cu un consum redus la maxim. In felul acesta temperatura din camera va ramane constanta.

Multe dintre firmele care produc astfel de tehnologii, printre care aer conditionat Gree, Daikin, Nordstar etc., au ca avantaje urmatoarele:

  • temperatura dorita este atinsa mult mai repede;

  • nivelul de zgomot al unitatii interne a aparatului este mult redus;

  • tacanitul specific de pornire – oprire al compresorului este eliminat;

  • tehnologia Inverter asigura totodata si un randament crescut al aparatului pe functia de incalzire chiar si pentru temperaturi exterioare de -15 grade Celsius.

Odata cu consumul tot mai mare de energie electrica au fost create anumite standarde pentru consumul de energie. Așadar, avem produse cu +: A+, A+++. Cu cat mai multe astfel de plusuri, cu atat energia consumata va fi mai mica. Evident ca un aparat A+++ are un pret mai mare.

Tipuri de aparate de aer conditionat

Există 4 tipuri de aparate de aer conditionat: de perete, de tavan, cele portabile si multi-spliturile. Cele mai utilizate sunt cele montate pe perete. Cele montate pe tavan sunt destul de scumpe, deoarece incorporeaza palete pe cele patru laturi, pentru o utilizare mult mai eficienta. Aparatele de aer conditionat portabile sunt ideale pentru cei ce vor sa isi creeze confotul necesar in orice incapere s-ar afla, iar multi-spliturile sunt alcatuite din mai multe unitati interioare, montate in camere diferite, legate la o singura unitate exterioara.

Dupa ce criterii alegem aparatul de aer conditionat?

  • Pentru o incapere cu suprafata cuprinsa intre 10 şi 25 mp se recomanda un aparat de 9.000 btu;

  • Pentru suprafata cuprinsa intre 15 – 35 mp – un aparat cu capacitatea de 12.000 btu;

  • Pentru 30 – 50 mp – se recomanda un aparat de aer conditionat de 18.000 btu;

  • Pentru un spatiu intre 40 – 70 mp unul de 24.000 btu.

  • Astfel, in cazul locuintelor obisnuite sunt recomandate aparatele de 9.000 btu pentru dormitoare iar cele de 12.000 btu pentru sufragerii. Aparatele de putere mare si anume cele de 18.000 si 24.000 btu, datorita debitului de aer foarte puternic, se recomanda in incaperi cu inaltimea peste 3m. In cazul unei incaperi cu suprafata mare, avand inaltimea de 2,5m, se recomanda folosirea mai multor aparate de puteri mici in locul folosirii unui singur aparat de putere mare.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.