Press "Enter" to skip to content

Tot ce trebuie să știi despre anvelopele off road

Parcurgerea drumurilor mai puțin nivelate și deplasarea în zonele forestiere solicită din partea noastră o pregătire temeinică. Pe lângă echipamentul specializat al fiecărui membru al excursiei, și mașina va avea nevoie de cauciucuri noi.

Acest lucru se aplică camionetelor și SUV-urilor, întrucât se regăsesc printre cele mai populare autoturisme care pot să se bucure de jante înalte. În plus, acestea sunt recunoscute pentru confortul de care întregul echipaj are parte, chiar și atunci când terenul este foarte denivelat. În linii mari, acest aspect se datorează șoferului care a optat pentru cauciucuri off road în detrimentul oricărei alte opțiuni de pe piață. Descoperă alături de noi tot ce trebuie să știi despre aceste cauciucuri!

La ce se folosesc anvelopele off road

Spre deosebire de anvelopele de iarnă, cele de vară sau cele All Season, anvelopele off road se utilizează înd special pentru zonele cu probleme. În această categorie intră solurile mlăștinoase, starea carosabilului în condiții meteorologice extreme și chiar locurile forestiere. Din punct de vedere tehnic, acestea sunt confecționate dintr-un material mai gros, pe care sunt prezente diferite șanțuri cu rolul de a asigura aderență indiferent de cât de periculos sau alunecos este solul.

Anvelopele off road sunt ideale pentru excursiile de tip safari. Mașinile pe care sunt dispuse pot să meargă în orice zonă, chiar dacă terenul nu este asfaltat sau dacă există adevărate cratere în imediata proximitate. Acestea sunt capabile să facă față atât extremelor în materie de temperaturi crescute, cât și cele în ceea ce privește temperaturile scăzute.

Categoriile de anvelope off road

La ora actuală, vei descoperi pe piață mai multe tipuri de anvelope off road. Această selecție variată este determinată de interesul tot mai mare al șoferilor, care își doresc să se bucure de cele mai autentice experiențe.

Anvelopele All-Terrain, prescurtate A/T, fac față deplasărilor pe terenuri accidentate. Acestea includ excursiile în mediul rural, în care drumurile nu sunt de cele mai multe ori asfaltate. Astfel, acestea pot să reziste chiar și în caz de noroi, pietriș sau alte ierburi alunecoase, pe care orice mașină uzuală ar derapa.

Anvelopele Mud Terrain, identificate ușor după prescurtatea M/T, sunt ideale pentru vacanțele în afara orașelor. Acestea se pliază perfect chiar și în cazul solurilor mlăștinoase, mulțumită materialului a cărui grosime este net superioară. Mai mult, acestea au capacitatea de a absorbi șocurile, putând fi folosite cu succes chiar și în cazul în care zăpada s-a topit.

Anvelopele Mud+Snow, recunoscute după simbolul M+S, se potrivesc perfect pentru autoturismele pe care le folosești în zonele montane și depresionare. Aici, precipitațiile sunt mult mai comune și dense, ceea ce face ca terenul să fie deseori problematic. Din fericire însă, aceste anvelope te vor ajuta să ieși din orice încurcătură.

Mașina ta are nevoie de echipament specializat în orice situație. Asigură-i toate elementele necesare, de la bun început. Noi îți recomadăm magazinul online de anvelope AnveloStar!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *