Press "Enter" to skip to content

Tot ce nu stiai despre cadastrul pentru terenuri

In ceea ce priveste un teren agricol de mici sau mari dimensiuni, atribuirea unui numar unic si inscrierea lui in Cartea Funciara, cadastrul, reporezinta o etapa esentiala in vederea catalogarii lui drept proprietate personala in raport cu prevederile legale. Asadar, o astfel de cerificare devine obligatorie momentul in care doriti sa tranzactionati un astfel de domeniu, cumparati sau vindeti, ori atunci cand intentionati sa accesati anumite fonduri in vederea dezvoltarii lui. Cadastrul pentru terenuri este caracterizat ca fiind obligatoriu prin lege si lipsa lui poate aduce sanctiuni destul de dure asupra proprietarului sau partilor implicate in procesul de exploatare a lui.

De ce si cand sunt necesare lucrarile de cadastru?

O prima situatie in care este necesara o astfel de actiune estre reprezentata de lipsa inscrierii terenului in Cartea Funciara. Acest lucru este ilegal si necesita urgentarea procedurilor. In acelasi cadru se situeaza si terenurile a caror documentatie cadastrala nu mai reflecta legislatia in vigoare si trebuie actualizata la zi in raport cu aceasta.

De asemenea, cele mai multe reevaluari cadastrale se solicita in momentul in care o parte mai mult sau mai putin semnificativa din terenul de la granita cu un altul este contestata de vecini ca fiind a lor. Mai exact, are rolul de a stabili prin masuratori de specialitate cui apartine portiunea respectiva si dupa analiza rezultatelor, sa se faca toate demersurile necesare in vederea inregistrarii legale a proprietarului.

Nu in ultimul rand, lucarile de cadastru se solicita in momentul in care se doreste instrainarea terenului (vanzarea sau cumpararea) si este necesara revizuirea documentatiei in raport cu noul proprietar. 

In cat timp se realizeaza o astfel de procedura?

In functie de particularitatilșe situatiei, termenele aproximative de desfasurare a lucrarilor este de la 60 pana la 90 de zile. In functie de anumiti factori se poate facilita sau ingreuna procesul. Astfel ca, daca terenul dispune de toate avizele obligatorii, etapele se reduc semnificativ si intreaga procedura poate fi finalizata in termen de 30 de zile de la demarare. In schimb, daca aceste avize lipsesc, vor fi necesare mai multe actiuni, aprobari si certificari de la institutii locale, fapt ce ar putea intarzia lucrarea cu mult peste termenul limita.

Eurosurvey demareaza toate actiunile necesare in vederea realizarii lucrarilor de cadastru

Firma cu o experienta de peste 14 ani in domeniul cadastrului si al masuratorilor terestre, Eurosurvey va vine in ajutor cu toate instrumentele si metodele necesare in vederea obtinerii tuturor documentelor necesare. Va vom indruma pe tot parcurusl colaborarii si vom face tot posibilul sa avem finalitatea dorit cat de repede este posibil, in asa fel incat sa puteti demara actiunile pe care intentionati sa le faceti in raport cu terenul pe care il detineti.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.