Press "Enter" to skip to content

Top 7 Cele mai Practice Jucării pentru Copii de 3-5 ani

Top 7 Cele mai Practice Jucării pentru Copii de 3-5 ani

Alegerea jucăriei potrivire pentru copilul tău pare a fi o misiune simplă, însă realitatea este mult mai complicată. Trebuie să iei în considerare numeroase aspecte precum prețul, calitatea materialelor din care sunt realizate și rezistența în timp. Chiar dacă există o diferențiere clară între modelele destinate baieților sau fetițelor, trebuie alese jocuri educative care să contribuie la dezvoltarea celor mici.

  1. Jocuri de rol

Cei mici adoră să se adopte activități specifice adulților. Astfel, indiferent că este băiețel sau fetiță, asemănarea cu părinții le stârnește curiozitatea. Poți alege jucarii fete de tipul celor educative cu cartonașe, casuțe de păpuși sau orice care le face să se simtă că se asemeamănă cu mamicile, ele dorindu-și să aibă activitățile părinților. În cazul alegerii de jucarii baieti atenția celor mici se adresează celor de tip de construcție, sau cele cu ajutorul cărora pot reproduce sunete.

jucarii fete
jucarii fetite
  • Jucăriile multifuncționale

Acest tip au mai multe texturi, culori și componente, antrenându-lei mai mulți stimuli celor mici. Preferatele lor sunt cuburile care prezintă mai multe variante de activități, având planșe care au mai multe funcții. Elemente precum mărgelele ajută la învățarea numărătorii și rezolvarea de operații matematice. Încurajează-ți copilul să interacționeze cu fiecare funcție a acelor cuburi pentru a se distra și a învăța simultan.

jucarii multifunctionale
  • Puzzle lemn

Cele recomandate pentru vârstele între 3 și 5 ani sunt cele cu sunete, piese mari și ușor de manevrat. Preferatele celor mici sunt modelele 3D, deoarece pot construi o lume similară cu cea din jurul lor. Atâta timp cât alegeți un model simplu, inuitiv și de dimensiuni mici, cei mici se vor bucura de joacă. Puzzle-urile reprezintă o provocare pentru ei, fiind nevoiți să își organizeze spațiul pe care îl au la dispoziție pentru a avea suficient loc.

puzzle lemn
  • Tabla multifuncțională

Îi puteți încuraja pe cei mici să își dezvolte abilitățile creative, fără a implica cumva desenul pe canapea sau pereți. Chiar dacă la început o vor face cu stângăcie, o tăbliță magnetică concepută pentru cretă cerată o să îi ajute să realizeze imagini minunate.

tabla multifunctionala copii
  • Trenulețe

Pentru vârstele mai mici sunt perfecte modelele care au îmbinări de lemn și sunt viu colorate. Preferințele copiilor joacă o alegerea importantă în alegerea modelului. Astfel, există o varietate de jucării care să atragă atenția celui mic cu privire la funcționalitatea lor.

trenulete copii
  • Țarcuri cu bile

Acestea se montează ușor și se pot transporta rapid, având de obicei o cutie specială. Fiind pline de bile colorate, orice copil se va distra când este în țarc. Vă recomandăm să alegeți modele mutifuncționale, în care cei mici pot desfășura mai multe activități.

tarc cu bile copii
  • Cărți

Acestea sunt unele dintre cele mai bune instrumente din viața unui copil care are peste 3 ani. Cu ilustrații simple sau 3D, sunt recomandate deoarece le stimulează imaginația, dezvoltă memoria și capacitatea de învățare.

În concluzie, cele mai potrivite jucării pentru copii între 3 și 5 ani sunt cele care le antrenează imaginația, capacitatea de memorie, dar le și reflectă personalitatea.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *