Press "Enter" to skip to content

Top 5 Proprietati ale Mierii de Albine

Mierea de albine are o multime de efecte benefice pentru sanatate, ea fiind utilizata de mii de ani. Mierea este produsa de albine pentru a se hrani, ea fiind utilizata pentru prima data in ritualuri religioase. Ulterior a fost folosita in alimentatie, dar si in medicina naturista, precum si in cosmetica. Exista doua tipuri de miere si anume miere de flori, aceasta fiind numita si miere florala, fiind facuta de catre albine prin prelucrarea nectarului, dar si a polenului florilor.

De asemeneea, mai exista si miere de mana, aceasta fiind denumita si miere extraflorala. Ea este facuta din anumite substante ce provin din plante. Aceasta miere este mai inchisa la culoare decat mierrea de flori. Mierea are multe beneficii importanta, aceasta fiind apreciata pentru ele.

  1. Un energizant natural si puternic in acelasi timp

Mierea ne ajuta sa avem un tonus mai bun, aceasta oferindu-ne energia de care avem nevoie. Ea este bogata atat in minerale, cat si in vitaminele necesare unei bune functionari a organismului. Acestea sunt extrem de usor de asimilat de catre organism.

  • Piele mai frumoasa

Mierea are niste proprietati anti-microbiene, dar si proprietati anti-fungice. Acesta este motivul pentru care mierea este un aliat foarte important al pielii, ea fiind folosita pentru ingrijirea acesteia.

  • Regleaza nivelul de zahar din sange

Un alt rol al mierii este ca aceasta are o combinatie exacta de fructoza si glucoza, lucru ce ajuta organismul sa-si regleze mai bine nivelul de zahar din sange. Desi contine zaharuri simple, acestea nu sunt la fel de nocive precum este zaharul alb.

  • Stimularea digestiei

Mierea nu irita mucoasa aparatului digestiv, ea influentand benefic flroa intestinala. Ajuta la eliminnarea prompta a toxinelor din organism.

  • Pierderea in greutate

Un alt rol important al mierii este ca ajuta la pierderea in greuitate. Un pahar cu miere, suc de lamaie si apa calduta baut dimineata este util in cadrul oricarui program de dezintoxicare. Acest tratament poate fi folosit pentru a curata ficatul, dar si pentru a elimina toxinele depozitate de grasime in organism. Mierea se poate folosi asadar in destul de multe cure de detoxifiere.

Mai multe beneficii pentru mierea de albine gasesti pe www.uncorpsanatos.ro

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.