Press "Enter" to skip to content

Tipuri de ochelari de soare barbati

Fie ca sunt purtati pentru a te proteja de soare sau ca un simplu accesoriu, ochelarii de soare barbati sunt o buna aditie in vestimentatia si look-ul fiecarei persoane. In functie de calitatea acestora, pot avea diverse proprietati precum protectie fata de razele UV; lentile anti- aburire, anti- umiditate si anti- praf, pentru a avea o vedere perfecta de-a lungul utilizarii lor. In timpul ultimelor sute de ani, au aparut multiple tipuri de ochelari de soare barbati, dintre care amintim urmatoarele:

1. Ochelari de soare barbati aviator

Au fost inventati pentru piloti, avand o influenta militara. Acestia au lentile in forma de lacrima, o punte dubla intre ele, si o rama metalica acoperita de plastic sau acrilat. Acestia au oferit o viziune clara, periferica, de mare acuratete, nivelul de acoperire fiind un punct forte si astazi.

2. Ochelari de soare calator

Au una dintre cele mai versatile tipuri de rama, datorita mixului de unghiuri, a colturilor rotunjite si a lentilelor tip trapez. In forma lor traditionala, rama contine un strat mai gros de acetat sau de plastic.

3. Ochelari de soare rotunzi

Sunt des asociati cu cultura hippy si cu staruri precum Elton John sau John Lennon. Au revenit in trent in ultimii ani, cu un design relativ neschimbat ce contine lentile rotunde de grosime medie si o rama de metal sau acetat transparent. Daca lentila este ovala, ochelarii apartin trendului Matrix-style, des vazut in ultima perioada.

4. Ochelari de soare club-master

Acestia contin o rama ce acopera jumatate de lentila, cu o forma de corn in partea superioara si circulara in partea inferioara. Design-ul este neschimbat in ziua de astazi, desi se pot gasi numeroase versiune mai angulate.

5. Ochelari de soare curbati

Acest tip de ochelari este frecvent asociat cu sportul si miscarea, fiind utilizat in trecut in ski si in curse. Totodata, au fost utilizati ocazional in perioada anilor ’90. Indiferent de context, rama curbata contine lentile de forma elipsoidala, ce sunt si ele curbate pentru a oferi o vedere periferica de calitate si pentru a sta mai aproape de ochi pentru a evita contactul cu praful si alte resturi.

6. Ochelari de soare cu punte tip gaura de cheie

Dupa cum o spune si numele, contin o punte dubla, situata fix pe mijlocul ochelarilor, ce ajuta la un plasament mai bun. Restul ramei poate contine lentile rotunde sau tip aviator.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.