Press "Enter" to skip to content

Tipuri de lentile de contact. Cum sa faci alegerea corecta?

Inainte de a cumpara lentile de contact, e bine sa stii ce optiuni ai si, cu ajutorul oftalmologului tau, sa le alegi pe cele care se incadreaza in nevoile tale.

Urmatoarea lista te va ajuta sa identifici mai usor lentilele de care ai nevoie:

Lentile de contact moi, care pot fi:

  • de unica folosinta sau folosinta medie. Daca nu vrei sa te confrunti cu modalitatile de ingrijire pe care o perechere normala de lentile le necesita pentru a le creste durabilitatea si mai ales pentru a nu afecta ochiul, lentilele de unica folosinta sau de folosinta medie sunt alegerea perfecta pentru tine. Cele de unica folosinta nu trebuie curatate cu solutie de curatat si sunt disponibile in mai multe culori, in cazul in care vrei sa incerci sa schimbi mai des culoarea ochilor. Cele de folosinta medie sau lentile de contact lunare, cu intretinerea potrivita, ajung in siguranta la aceasta durata de viata, dar nu trebuie folosite mai mult de 4 saptamani. Cel mai bine este sa consultati mediocul oftalmolog pentru a va recomanda lentilele potrivite.
  • Dupa cum sugereaza numele, aceste lentile de contact dureaza 12 luni. Materialul moale din care sunt concepute lasa aerul sa treaca pentru a nu lasa ochii sa se usuce. Spre deosebire de cele de unica folosinte, acestea necesita o atentie deosebita. Dupa curatarea, pot fi purtate pana la 14 ore.

Lentile de contact permeabile din punct de vedere al oxigenului

Aceste lentile de contact lasa sa patrunda mai mult oxigen decat orice alte lentile moi. Sunt foarte usor de curatat ofera o vedere clara. Un dezavantaj il reprezinta faptul ca sunt facute dintr-un material rigid si poate dura ceva timp pana cand ochiul se obisnuieste cu ele. Unii producatori au inceput sa le ataseze un inel moale pentru a le creste confortul si ochilor sa fie mai usor sa se adapteze. 

Lentile de contact flexibile         

Facute pentru purtare indelungata fara sa trebuiasca sa le dai jos. Daca esti genul care isi da jos lentilele zilnic, atunci acestea sunt alegerea potrivita. In functie de material, le poti purta pana la 4 saptamani fara sa le dai joi. Permeabilitatea lor lasa oxigenul sa treaca si asigura confortul pe toata durata purtarii.  

lentile de contact

Lentile de contact pentru astigmatism 

Pentru cei cu astigmatism, o curbura neregulata a corneei ce cauza vedere neclara, exista aceste lentile. Pot fi folosite ca lentilele normale si sunt de asemenea moi sau permeabile. 

Lentile de contact cosmetice 

Desi lentilele de contact sunt menite sa corecteze problemele de vedere, veti gasi si aceste lentile cosmetice care cu care puteti schimba culoarea ochilor. Exista 4 tipuri de lentile cosmetice: de vizibilitate, de intarire a culorii, pentru culorile opace si de filtrare a luminii. Curatate conform instructiunilor, au durata de viata la fel ca lentilele normale. Trebuie sa aveti in vedere faptul ca in general lentilele cosmetie nu corecteaza vederea. 

Odata ce te-ai obisnuit sa porti lentile de contact, acestea vor fi confortabile si extrem de folositoare. Citeste instructiunile de ingrijire si asculta sfatul medicului oftalmolog, dupa ce ai fost in prealabil la un control. 

Daca esti in situatia de a-ti corecta vederea sau pur si simplu vrei sa vezi cum ai arata daca ochii tai ar avea alta culoare, Optiblu iti pune la dispozitie o gama variata de lentile de contact, iar expertii din magazine te asteapta cu raspunsuri la orice intrebare legata de lentilele pe care le-ai ales.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.