Press "Enter" to skip to content

Tipologii de bucatarii

  1. Bucătării de inspiraţie “country”: sunt bucătăriile care se caracterizează prin funcţionalitate şi confort şi care se potrivesc foarte bine acolo unde spaţiul este generos. Mobilierul este bogat, cu multe rafturi care nu sunt închise, dar şi cu dulapuri care oferă suficient spaţiu de depozitare. Frezările sunt bogate în ornamentaţii. Masa este integrată în bucătărie şi are cel puţin 4 locuri, bucătăria fiind nu doar locul în care se găteşte, ci şi locul de luat masa alături de cei dragi.
  2. Bucătării moderne: definiţia cuvântului “modern” poate varia în multe feluri, dar noi, când ne gândim la bucătării moderne, ne gândim la corpuri cu linii simple, cu treceri aproape insesizabile de la un corp la celălalt, electronice şi electrocasnice cu design elegant, lipsa ornamentelor şi a elementelor de decor suplimentare şi maxim 1-2 culori neutre.
  3. Bucătării contemporane: le menţionăm separat faţă de bucătăriile moderne pentru că, în timp ce acestea impun mai degrabă o disciplină a designului şi linii simple şi curate, bucătăriile contemporane sunt mai îndrăzneţe, folosesc culori aprinse sau elemente “surpriză” în decor – cum ar fi nişte scaune futuriste care schimbă cu totul aspectul întregii bucătării.
  4. Bucătării clasice: dacă eşti o persoană care nu vrea să experimenteze prea mult şi căreia îi place confortul, atunci o bucătărie clasică ţi se potriveşte de minute: corpuri albe sau crem, cu frezări cât mai simple. Aceste bucătării sunt atemporale, păstrându-şi farmecul o dată cu trecerea timpului. Sunt, dacă vreţi, echivalentul unei perechi de blugi şi a tricoului alb, din lumea fashion.
  5. Eclectic style: Pentru nonconformişti. Pentru cei care nu vor să se încadreze în nici un stil şi care vor să îşi amenajeze spaţiul pe gustul propriu. Culori şi forme se îmbină diferit, în funcţie de spaţiu şi creează o bucătărie cu design unic, dar funcţională şi durabilă.
  6. Bucătăriile cu insulă sunt pe un trend ascendent, iar asta nu este de mirare. Bucătăria e spaţiu de socializare, e spaţiu de adunat cu prietenii şi familia, poate fi transformată în spaţiu de lucru în timpul zilei pentru cei care aleg să lucreze de acasă. Toate aceste obiceiuri, plus tehnologia tot mai avansată au făcut că bucătăria cu insulă să fie una dintre cele mai dorite tipologii de familiile moderne, cu un stil de viaţă activ.

Bucătăria nu mai este văzută doar că spaţiul în care găteşti sau pregăteşi masa. Este un spaţiu de socializare, un loc în care petreci foarte mult timp şi prin urmare se acordă din ce în ce mai multă atenţie decoraţiunilor şi designului per ansamblu. Veselă decorativă, pahare speciale, cărţi de colecţie, sticle cu design unic – toate acestea îşi fac locul printre corpurile clasice, închise cu uşă. Adoptarea acestei tendinţe aduce cu sine responsabilitatea îngrijirii permanente a aspectului ordonat şi echilibrat al bucătăriei.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.