Press "Enter" to skip to content

Textile în design interior și pentru afară

În interior, este dificil de evidențiat elementul principal care iese în evidență din restul atmosferei. Pentru unii, finisarea devine cel mai important lucru, iar alții preferă accesoriile și materialele textile.

De fapt, interiorul este o imagine de design unică, indivizibilă, în care fiecare detaliu își are propria greutate. Doar în setul de elemente care sunt selectate în conformitate cu echilibrul, se află secretul mediului ideal. 

Textile din interior sunt incluse în grupul de accesorii „necesare”, fără de care pur și simplu nu se poate realiza un mediu confortabil interior. Sunt folosite pentru decorarea birourilor, clădirilor rezidențiale și apartamentelor, hotelurilor. 

Camerele care nu au materiale textile, sunt complet lipsite de confort și se poate spune cu siguranță, că țesăturile sunt o sursă de căldură pentru confortul casei. Textilele pentru interiorul casei sunt tricotate, țesute, laminate și cusute. 

Rolul textilelor în interior

Există țesături textile în fiecare casă. Dormitoarele sunt decorate cu covoare pe podea, perdele și draperii la ferestre, cuverturi de pat, pături și perne sau perne decorative pe paturi, tapițerie pe scaune. 

În bucătărie, gama de aplicare a textilelor variază într-o oarecare măsură: aici poți găsi fețe de masă, șervețele, prosoape. Perdelele și draperiile rămân neschimbate. 

Chiar și într-o cameră umedă, cum este baia, există textile, cum ar fi covorul cauciucat și prosopul. Este adevărat că acest decor este interschimbabil, nu este permanent, dar prosoapele sunt incluse în conceptul interior și oferă confort.

Poate că textilele, de-a lungul istoriei designului, au devenit un test al timpului pentru noile tendințe ale modei. Mai întâi s-a schimbat textura, apoi dimensiunea și culoarea. 

Draperiile grele din satin sau brocart cu motive regale, brodate cu fire de aur și decorate cu ciucuri, tapițeria din catifea pentru mobilierul tapițat cu chit pe patru fețe, tapetul cu motive colorate, covoarele moi cu ornamente, așternuturile maiestuoase cu bucle, arcuri și accesorii sunt frumuseți de domeniul trecutului. 

Astăzi, există interiorul Art Deco, cu textile ale căror falduri cad liber cu o ușoară neglijență, și care ajută la conferirea unei netezimi a interiorului. În Pop Art, textilele sunt decorate cu modele geometrice, iar țesătura în sine este pictată în culori strălucitoare și acrilice. 

În epoca acestui stil, designerii au început să practice utilizarea substanțelor sintetice. Acum că designul s-a mutat spre minimalism și constructivism, interioarele sunt decorate mult mai modest și acest lucru a afectat din nou textilele, care au devenit simple și elegante.

Textile pentru afară

În stilul de viață modern, predomină textile pentru afară cu forme și modele clare. Un covor de exterior cu forme geometrice se potrivește perfect pentru afară. 

De regulă, cu cât formele sunt mai unghiulare, cu atât covorul apare mai modern și mai clar. Culorile dezactivate, cum ar fi gri, se potrivesc în mod deosebit cu exteriorul, dar și culorile puternice, cum ar fi portocaliu, roz sau verde, care pun accentul pe covor. 

Dacă mobilierul tău de pe terasă este în alb și negru, crează un contrast frumos. Sculpturile abstracte negre sau albe sau elementele decorative din sticlă sunt potrivite cu un covor de exterior în nuanță verde.

Modele orientale într-un stil clasic

În stilul clasic vei găsi deseori mobilier întunecat din nuc sau cireș. În plus, covoarele de exterior cu un model oriental arată armonios. 

Cu multe surse de lumină indirectă de la lămpile de masă cu baze din lemn sau alamă, grădina de iarnă va fi deosebit de elegantă și primitoare. 

În zona exterioară, ai nevoie de un covor de exterior cu modele orientale care se armonizează bine cu mobilierul din răchită închisă și mesele laterale cu o suprafață fină de sticlă.

Aspect folosit în stil vintage

În stilul vintage, se utilizează în mod conștient frumusețea vechiului. Pe terasa ta există o canapea cu o husă textilă de culoare roșie-vin prăfuit. În acest caz poți alege textile pentru afară cu un aspect folosit.

Cele mai folosite textile pentru afară sunt covoarele de exterior vintage, care arată că au trecut prin multe și sunt folosite de mulți ani. 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *