Press "Enter" to skip to content

Termopane

Ce sunt termopanele?

Termenul „termopane” defineste sistemul de ferestre si usi, produse care au scopul de a pune o bariera mare intre mediul exterior si mediul interior al unei cladiri.

Suprafata vitrata trebuie sa fie rezistenta la factorii meteo si trebuie sa aiba ca scop termoizolarea si fonoizolarea.

De ce trebuie sa tineti cont cand alegeti „termopanele”?

Atunci cand alegeti sa montati atat usi cat si geamuri termopan, trebuie sa aveti in vedere daca inchiderea este rezistenta la conditiile meteo agresive, daca sistemul de inchidere este rezistent si de lunga durata, daca materialul din care este realizat isi pastreaza culoarea si textura in timp si daca acestea au sistemul de garnituri performant, astfel incat sa nu patrunda apa in interior.

Daca achizitionati produse din termopan, automat beneficiul economic creste, deoarece acestea ajuta mentinerea temperaturii in intreaga cladire indiferent de sezon. Veti putea spune adio sistemului de climatizare pe timpul verii, iar facturile in sezonul rece vor scadea considerabil, deoarece acestea ajuta la mentinerea caldurii.

Materialele din care sunt facute aceste termopane pot dura ani de zile, daca acestea sunt intretinute corespunzator.

Tamplaria PVC

Tamplaria PVC are o performanta deosebita si are capacitatea de a reduce transferul de energie dintre mediul interior si cel exterior al unei cladiri. Datorita granulelor din PVC care stau la baza realizarii profilelor PVC se numesc „termopane”.

Tamplaria PVC iti ofera posibilitatea de a obtine profile cu diferite grosimi de sticla termopan, feronerii si sisteme de garnituri.

Cu ajutorul profilelor termopan cu calitati fonoizolabile si termoizolabile se pot inchide spatii, acestea fiind foarte usor de montat.

Ferestre termopan

Daca te-ai saturat de ferestrele vechi si doresti o renovare, te sfatuiesc sa inlocuiesti ferestrele normale cu cele termopan. Efectele acestor geamuri se vor vedea imediat dupa montarea lor.

Este indicat ca fiecare geam termopan sa fie dotat cu cate un canal mobil pentru a putea beneficia de ventilatie naturala eficienta in incapere.

Usile termopan

Atunci cand alegi usi termopan trebuie sa ti cont de profil, sticla, feronerie, daca acestea dispun de accesorii suplimentare si de garantia produsului finit.

Pentru usile termopan la exterior este recomandat sa alegeti modele cu geam LOW-E, care este cel mai bun izolator termic. Sistemul de inchidere trebuie sa fie unul solid cu balamale voluminoase.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.