Press "Enter" to skip to content

Te pregătești de o vacanță exotică? Iată 5 lucruri pe care să le faci dacă alegi un sejur în Kenya!

O escapadă în Africa este cu siguranță o experiență de neuitat pentru cei în căutare de peisaje fascinante, aventură și noi orizonturi. Dacă frumoasa Kenya este pe lista ta de vacanță, atunci ar fi recomandat să ai în vedere câteva lucruri esențiale înainte de placarea către această destinație paradisiacă.

Descoperă în acest articol 5 lucruri importante de care să ții cont atunci când pregătești de un sejur de neuitat în Kenya.

Ce trebuie să faci înainte de a pleca în Kenya

1. Pregătește din timp actele pentru călătorie

Probabil primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când te pregăteșți de un sejur în Kenya este să pregătești actele necesare deplasării. Pentru a intra în această țară este nevoie de o viză electronică de turism, cu are o valabilitate de 3 luni și cu care se poate sta nu mai mult de 90 de zile.

Ceea ce este important de menționat este faptul că aplicarea pentru această viză trebuie să se facă din timp, însă, nu cu mai puțin de 3 zile lucrătoare înainte de data intrării în această țară.

2. Nu uita să te vaccinezi înainte de plecarea în Kenya

Kenya se află pe lista țărilor pentru care este necesar să te vaccinezi împotriva febrei galbene, tifoide, difterie, hepatită și poliomielita. Astfel, este nevoie să prezinți carnetul galben de vaccinari pentru a putea intră în Kenya și a te bucura de o vacanta fară probleme.

3. Pregătește-ți bagajul ținând cont de vreme

Kenya este o destinație exotică, unde te poți bucura din plin de soare și temperaturi extraordinare. Drept urmare, nu este nevoie să îți pui haine groase în bagaje pentru că nu le vei purta. Sezonul turistic de vârf este în iulie, dar și în august.

Însă, este recomandat să pregătești un sejur în Diani Beach din Kenya în lunile octombrie și noiembrie. Pe Karpaten.ro poți descoperi ofertele de cazare pentru această destinație, dar și detalii despre facilitățile oferite turiștilor.

4. Pregătește-ți banii de vacanță în moneda locală

Graba cu care se fac pregătirile de vacanță te pot scoate din zona de confort, și deci, poți uita câteva aspecte esențiale. Așadar, este indicat să verifici și partea financiară pentru călătoria ta și să vezi care este moneda națională în care vei face cumpărăturile și plățile în sejurul tău din Kenya.

5. Planifică o parte din activități înainte de plecare

Plecarea către o destinație exotică este cu siguranță emoționantă, însă, este recomandat să planifici măcar câteva dintre activitățile pe care le ai în minte pentru o vacanță specială în Kenya.

Un safari de neuitat, plimbări până la bariera de corali, întâlnirea cu paradisul acvatic sau o excursie într-o rezervație naturală se pot regăsi pe lista ta de activități, pentru un sejur de neuitat. Toate acestea presupun anumite costuri, drept urmare, ar fi indicat să te gândești la aceste aspecte înainte de plecare.

Așadar, pe lângă intensitatea emoțiilor specifice unei vacanțe exotice, este recomandat să ai în vedere și o listă cu pregătirile necesare pentru un sejur fără probleme. Vei avea astfel garanția că totul este în ordine și că nu vor apărea probleme pe parcurs.

Sursă Foto: Pexels.com

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *