Press "Enter" to skip to content

Tabla decapata – un material cu multe avantaje in proiecte

Ce trebuie sa cunsti despre tabla decapata

tabla decapata

Materialele de tip tabla decapata sunt unul dintre materialele de constructie realizate prin laminare la rece. Pentru a obtine o tabla decapata, este nevoie de otel, care este materia prima.

In procesul de fabricatie, acest otel este laminat si presat de multe ori. Pentru a obtine o grosime specifica a acestui tip de foaie, intregul proces se desfasoara la o temperatura foarte scazuta. La sfarsitul procesului de productie, materialul final va avea o serie de proprietati foarte utile in diferite proiecte. Nu in ultimul rand, luati in considerare faptul ca placa beneficiaza si de stratul protector.

Despre procesul de productie pentru obtinerea placilor

Dupa cum s-a mentionat mai sus, placa / tabla decapata se obtine printr-un proces de productie relativ simplu.

Primul lucru pe care trebuie sa-l mentionez este ca placa de decapare este din otel.

Procesul special de productie contine o etapa specifica, si anume laminarea la rece. Pentru a produce materialul finit, otelul, materia prima din care este fabricat, trece prin rolele special concepute in prima etapa. Intregul proces are loc la o temperatura foarte scazuta, sub temperatura de recristalizare, care se numeste laminare la rece.

Alegeti sa utilizati acest proces special, deoarece o serie de grosimi precise si speciale pot fi obtinute prin intermediul acestuia. Comparativ cu varianta laminata la cald, procesul de laminare la rece permite materialului finit sa atinga o grosime mai stricta.

Este de mentionat ca la sfarsitul procesului de productie, o pelicula de ulei va fi aplicata pe tabla decapata pentru a preveni corodarea acestuia de catre agenti corozivi si ruginirea. Cand utilizati, utilizati niste solventi speciali pentru a indeparta cu usurinta folia.

Unde utilizeaza constructorii acest material?

Deoarece este laminat la rece, este o foaie durabila de inalta calitate, este cea mai frecvent utilizata in industria constructiilor de automobile si electrocasnice, unele piese de mobilier si unele elemente de pe autostrazi.

Este, de asemenea, utilizat in industria publicitara, in special panouri publicitare in aer liber sau alte articole promotionale.

Putem concluziona ca placa decapata este un material cu o serie de caracteristici speciale si este foarte cautata in proiecte din diverse domenii industriale.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.