Press "Enter" to skip to content

Supranaturalul e rege în filmele lunii mai, pe AMC România

Gabriel Macht devine un detectiv-fantomă de temut, iar Kristen Stewart se îndrăgostește din ce în ce mai tare de vampirul jucat de Rob Pattinson, luna aceasta, la AMC.

„The Spirit”, difuzat duminică, 16 mai, este adaptarea unor benzi desenate cu tradiție îndelungată în Statele Unite, apărute pentru prima oară în 1940. Eroul principal este detectivul Denny Colt (Gabriel Macht), aflat la început de carieră, care moare și se întoarce din lumea de apoi pentru a se răzbuna pe cei care l-au ucis și pentru a ține orașul în siguranță. Regizorul filmului este chiar un faimos creator de benzi desenate, Frank Miller (responsabil pentru seria „Sin City”, și ca creator al benzilor desenate, și regizor al celor două filme). Iar talentatul și mai puțin cunoscutul Macht este însoțit în distribuție de nume mari de la Hollywood, precum Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Eva Mendes și Sarah Paulson.

În cele două duminici următoare, este vremea vampirilor și vârcolacilor, pe 23 mai și 30 mai, cu primele două filme din seria „Twilight/ Amurg”. Acestea sunt și ele adaptări, după romanele bestseller scrise de Stephenie Meyer, care au făcut istorie în literatura destinată adolescenților.

În „Twilight”, Bella Swan (Kristen Stewart) se mută într-un orășel din statul american Washington, alături de tatăl ei. Acolo, la liceu, îl cunoaște pe Edward Cullen (Robert Pattinson), un băiat misterios cu aspect de adolescent, dar care se dovedește a fi un vampir bătrân, în vârstă de o sută de ani. Dar diferența majoră de vârstă nu poate să oprească povestea de dragoste care deja se înfiripă între cei doi. Ce ar putea s-o oprească pe aceasta ar fi trei vampiri care bântuie în pădurile din jurul orașului și care prind gustul pentru Bella.

Producția este regizată de Catherine Hardwicke și din distribuție fac parte și Taylor Lautner, Anna Kendrick și Billy Burke. Susținut de milioanele de fani ale cărților, filmul a urcat vertiginos în box office și a fost urmat de restul seriei, la fel de plină de succes financiar.

„Twilight: New Moon” este difuzat de AMC în ultima duminică din luna mai și reprezintă al doilea capitol din aventurile lui Bella și Edward. După ce un atac al vampirilor i-a pus în pericol viața Bellei, Edward se depărtează de ea, ceea ce o afundă pe adolescentă în depresie. Chiar atunci prietenia acesteia cu Jacob Black (Taylor Lautner), despre care află că este vârcolac, devine ceva mai complicată.

Acest al doilea film din serie este regizat de Chris Weitz și apasă accelerația în ceea ce privește triunghiul romantic dintre Bella, Edward și Jacob, care a divizat fanii la vremea respectivă.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.