Press "Enter" to skip to content

Stii care sunt beneficiile Omega 3?

Amalgamul mai multor elemente ne-a facut sa credem ca orice fel de grasime este rea si ne ingreuneaza sanatatea, ne ingrasa si nu ne ajuta cu nimic. Aceasta misconceptie a pornit de la consumul exagerat de grasimi nesanatoase si de la faptul ca in corp se aduna in functie de ceea ce consumam grasime ce cu greu poate fi data jos. 

In acest mod orice element sau aliment ce apare ca are incorporat grasime devine unul de speriat pentru majoritatea dintre noi, insa o astfel de informatie nu este complet adevarata. 

Pentru a afla ce beneficii are Omega 3, mai intai va trebui sa lamurim ca exista mai multe tipuri de grasime, unele tipuri de grasime dauneaza sanatatii, insa sunt si grasimi ce ajuta corpul, grasimi bune care nu ingreuneaza sanatatea ci ajuta la o sanatatea mai buna. 

Fiecare corp are nevoie de un anumit nivel de grasimi pentru a functiona corect, omega 3 reprezinta categoria de grasimi benefice corpului, ajutandu-l in diverse procese fizice. 

Grasimile omega 3 sunt depozitate in membrane celulare de unde se “muta” sau sunt tranzactionate pentru a contribui la nenumarate procese psihologice critice ce asigura o baza fundamentala si normala corpului. 

Aceste tipuri de grasimi, omega 3 administrate corect ajuta la diverse probleme ce pot aparea in timp, in general prin consumul de alimente, suplimente sau omega 3 capsule se reduc problemele cardiovasculare. Pe langa probleme cardiovasculare, capsulele cu omega 3 ajuta la normalizarea grasimilor din corp, ajuta la structura si o buna activitate a vaselor de sange din corp si ajuta la reglarea ritmului inimii, oferindu-i un ritm constant.

Tot prin consumul de alimente, suplimente sau capsule omega 3 se elibereaza elemente benefice ce ajuta la reglarea sistemului imunitar, acest lucru se datoreaza faptului ca celule din corpul nostru au nevoie in cazul stresului indus de boli sau infectii, de o mai mare cantitate de grasimi omega 3 decat de alte tipuri de grasimi. Astfel prin rezervele de omega 3 in celule se normalizeaza nivelul de stres necesar ce creaza solutii pentru rezolvarea bolilor, infectiilor si care semnaleaza sistemul imunitar de necesitatea rezolvarii acestora. Corpul nostru este realizat din celule, iar aceste celule pot devenii vitale in cazul unor organe din corpul nostru de aceea consumul de grasimi omega 3 este indicat pentru o mai buna sanatate a sistemului imunitar si o mai buna functionare a celulelor din organe. 

Omega 3 are beneficii si pentru minte, pentru dezvoltarea mintala, dar si pentru o mai buna sanatatea a mintii si a proceselor ce se realizeaza prin intermediul creierului. Aceste tipuri de grasimi sunt in special importante in timpul dezvoltarii noastre ca si oameni, prin consumul acestora se dezvolta o structura sanatoasa a sistemului uman si a sistemului nervos. Este recomandat sa se consume astfel de grasimi chiar si in momentul in care mama este insarcinata pentru a ii oferi copilului aceste elemente ce ajuta in dezvoltarea cognitiva si a functiilor creierului. De asemenea capsulele cu omega 3 o ajuta si pe mama in dezvoltarea unei sarcini normale si sanatoase, dar exista si alte beneficii Omega 3 pe care le puteti afla dintr-un articol realizat de Eden Line. 

Ai incercat vreodata grasimile omega 3? 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.