Press "Enter" to skip to content

Steroizi de Bodybuilding

Sterozii de Bodybuilding pot fi clasificati ca avand doua straturi sau nivele: in primul rand steroizii care ajuta la imbunatatirea performantelor si a fizicului (steroizi anabolizanti versus alti compusi steroizi) si in al doilea rand steroizii care sunt cei mai potrivit pentru activitatea de Bodybuilding (spre deosebire de alte eforturi atletice). Din punct de vedere tehnic, toti steroizii anabolizanti (in special cei care sunt utilizati in mod frecvent) sunt prin natura lor steroizi de culturism, pentru ca tind sa aduca cele mai multe beneficii culturistilor, atat amatorilor cat si profesionistilor si a celor care participa la competitii.

Adevarul este ca cel de-al doilea si cel mai raspandit sport legat de steroizii anabolizanti a fost dintotdeauna culturismul. Prima aplicatie atletica a steroizilor anabolizanti a fost prin utilizarea lor la Jocurile Olimpice in 1950, in special in domeniul sporturilor de forta si viteza. Atunci s-a dovedit cat de eficienti sunt steroizii pentru imbunatatirea performantelor sportivilor. Curand vestea s-a raspandit si in alte activitati altetice care au folosit steroizii anabolizanti pentru dezvoltarea anumitor capacitati (de exemplu sprintul). Nu a trecut mult pana cand steroizii anabolizanti au gasit cea mai potrivita nisa: culturismul. Culturismul, desi a fost a doua activitate atletica pentru utilizarea steroizilor anabolizanti, pare a fi totusi cea mai potrivita. Acest lucru se datoreaza faptului ca steroizii anabolici servers nu numai pentru a spori puternic masa musculara dar au si un efect profund asupra aspectului estetic al fizicului – ceva ce nu este neaparat „atletic” prin natura si mai degraba o caracteristica estetica vizuala. In acest motiv, steroizii anabolizanti se aplica cel mai mult la activitatea de culturism, mai mult decat in alte sporturi si activitati. Aceste este motivul pentru care steroizii anabolizanti sunt frecvent mentionati in cultura populara drept steroizi de culturism.

Este necesar sa intelegem prima data natura steroizilor anabolizanti, astfel incat motivele pentru care se intampla acest lucru sa fie pe deplin intelese. In timp ce steroizii anabolizanti imbunatatesc forta musculara, viteza si marimea printr-un lucru impresionant, ei pot imbunatati si alte capacitati fizice, cum ar fi de exemplu rezistenta. Cu toate acestea, efectele de imbunatatire a rezistentei sunt mai mici decat efectele de marime, forta si viteza. Daca ne gandim ca exista si alte medicamente de imbunatatire a performantei, steroizii anabolizanti scad pe lista activitatilor de rezistenta si alte activitati atletice. In plus, steroizii anabolizanti nu fac aproape nimic in ceea ce priveste imbunatatirea altor capacitati esentiale cum ar fi coordonarea ochi-mana, lucru foarte important in sporturi ca hochei, baseball, golf etc. In acest caz, putem observa ca steroizii anabolizanti sunt mai putin folositi in astfel de activitati sportive, desi pot fi administrati pentru beneficii cum ar fi cresterea puterii si vitezei de reactie.

Asta inseamna ca ridicarea greutatilor, fotbalul american si culturismul raman sporturile in care steroizii anabolizanti sunt cei mai folositi. Desigur culturismul ramane pe primul lor datorita efectelor mentionate mai sus (estetica si aspectul fizic sunt la fel de importante ca si masa musculara). De aceea steroizii de culturism sunt cei mai eficienti pentru sportivii ce activeaza in domeniu.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.