Press "Enter" to skip to content

Start-up Nation – gata de implementare!

Anul 2018 aduce vești bune pentru întreprinzătorii din România. Pentru cei care sunt în căutare de o finantare start-up nation fonduri nerambursabile pentru firmele lor, programul Start-up Nation Romania întrunește criteriile doritorilor. Acest program de finantare este controlat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. Fondurile sunt nerambursabile și acopera suma de 200.000 lei (aproximativ 44.000  de euro) pentru firmele înființate după data de 30.01.2017. Mai multe detalii despre procedura de finantare Start-up Nation fonduri nerambursabile găsiți aici.

În cazul în care vă întrebați dacă există o limită de vârstă pentru aplicanți, răspunsul este nu. În secțiunea intrebari si raspunsuri despre start up nation vi se spune că este posibil să accesați programul și dacă sunteți acționar majoritar sau minoritar la o altă firmă. Nu există restricții, cum ar fi gradul de rudenie, de exemplu, la angajări. De asemenea, puteți primi aprobări și la alte finanțări în același an în care ați primit finanțarea Start-up Nation. Chiar dacă sunteți acționarul și administratorul firmei care beneficiază de finanțare, vă puteți angaja în cadrul acesteia. Aici puteți accesa secțiunea de intrebari si raspunsuri despre Start-up Nation 2018.

De asemenea, trebuie să vă informați și în legătură cu tot ce înseamnă costuri pentru a aplica la start up nation. De exemplu, costul de înființare a unui SRL ajunge la 122 de lei. În cazul în care nu dețineți spațiu, puteți apela la un avocat. Cu 700-800 de lei, acesta va poate găzdui sediul social timp de un an. Așadar aceste costuri pentru a aplica la start up nation nu sunt foarte ridicate.

Dar, pentru orice eventualitate, este recomandat să apelați la servicii de contabilitate chiar dacă nu desfășurați activitate. Firma dumneavoastra trebuie înregistrată la ANAF, și să aibă un Registru Unic de Control, care costă aproximativ 30 de lei. Costurile unor servicii de contabiltiate depind de firma și activitatea acesteia. De asemenea, cheltuielile care depășesc 200.000 lei sunt considerate cheltuieli suplimentare suportate de beneficiar. Toate aceste tipuri de costuri pentru a aplica la Start-up Nation pot fi verificate online.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.