Press "Enter" to skip to content

SpaceX va lansa racheta Falcon 9 astăzi

Astăzi cei de la SpaceX speră să se întoarcă cu o lansare reușită după cele 4 luni de pauză forțată , din cauza rachetei Falcon 9 care a explodat în timpul lansării. Vehiculul companiei este programat să decoleze la Vandenberg Air Force Base din California , care transporta 10 sateliți pe orbită pentru compania de comunicații Iridium. SpaceX are nevoie de o lansare fără probleme dacă vrea să avasanseze și să își îndeplinească obiectivele pe viitor.

Cei de la SpaceX și-au petrecut timpul încercând să descifreze ceea ce s-a întâmplat în timpul lansării rachetei Falcon 9 , iar în cele din urmă au venit cu o cauza oficială pentru explozie. Sursa eșecului a fost în interiorul rezervorului rachetei superioare. SpaceX a stabilit că materialele care alcătuiesc COPVs( vase de compoziție sub presiune) au avut o reacție greșită cu oxigenul lichid din rezervor , în cele din urmă determinând agentul de propulsie să se aprindă.

Lansarea era programată pe 8 ianuarie dar din cauza vântului a fost amânată până astăzi , Falcon 9 primind aprobarea din partea Administrație Federale a Aviației.

Mai jos aveți fantastica minge de foc numită Falcon 9 , care a explodat în timpul lansării:

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.