Press "Enter" to skip to content

Sfaturi care vă pot ajuta să lucrați în străinătate

Sunteți interesat ca să obțineți un loc de muncă în străinătate, dar nu aveți idee de unde să începeți? O platformă de joburi ar fi ideală în acest sens! Așa cum internetul a făcut procesul de găsire a unui loc de muncă mai ușor pe plan intern, el a simplificat, de asemenea, căutarea unui loc de muncă internațional.

Citiți mai departe câteva sfaturi bune pentru a descoperi cum să începeți căutarea unui loc de muncă într-o altă țară.

Fiecare țară are propriile sale legi care reglementează piața forței de muncă, iar aceste cerințe de reglementare se extind inclusiv în materie de recrutare candidați online, precum și cu privire la publicitatea făcută pe diverse platforme de joburi. 

Angajatorii cu notorietate la nivel mondial trebuie să se asigure că toate cererile de locuri de muncă redactate, online sau pe hârtie, respectă pe deplin legile locale unde vor fi postate/publicate, reglementări legislative care pot varia semnificativ de la o țară la alta.

Alege orașul străin care te atrage cel mai mult 

S-ar putea ca să aveți deja o destinație în minte pentru a vă desfășura activitatea profesională, dar dacă nu este așa, gândiți-vă serios la ceea ce vă poate da un avantaj la angajare dacă alegeți o anumită țară și localitate de acolo.

Abilitățile lingvistice străine sunt, evident, un prim aspect de luat în calcul, dar dacă doriți ca să aplicați direct pentru un anume loc de muncă dintr-o altă țară, faceți o listă cu abilitățile și pregătirea cerută pentru a lucra acolo și stabiliți în mod sincer dacă vă veți descurca.

Începeți să urmăriți inclusiv știrile internaționale pentru a vedea ce este nou în țara, localitatea, firma unde vreți să ajungeți.

Poate sunt mișcări sociale puternice, poate sunt atentate teroriste, poate politica economică tocmai s-a schimbat.

Poate că o companie tocmai a concediat 25% dintre lucrători, poate are probleme cu justiția, poate produsele sale nu vor mai avea cerere în viitorul apropiat… E preferabil în astfel de cazuri ca să evitați să aplicați acolo, deoarece veți fi primul pe lista pe concedieri în caz de restructurare a agentului economic respectiv. Asta ca să nu mai amintim de un eventual faliment.

Evident, există și situația inversă: poate că există o explozie bruscă de tehnologie într-o anumită regiune dintr-un stat și nevoia de specialiști într-un anumit domeniu este acută. Nu lăsați șansa ca să vă scape!

Căutarea dvs. internațională de locuri de muncă poate începe din firma unde lucrați acum 

Încercați să obțineți un transfer străin dacă există filiale și în țara dorită ale multinaționalei la care sunteți angajat în România.

Multe companii trimit angajați în străinătate, astfel încât să puteți căuta un loc de muncă în acest mod. Angajatorul fiind cunoscut, o să aveți parte de o adaptare mult mai ușoară la străinătate. 

Utilizați cu încredere platforme de joburi în străinătate serioase

O sursă prețioasă de informații este oferită de portalurile de joburi, deci înscrieți-vă acolo și completați-vă cu mare atenție cv-ul.

Dacă știți o limbă de circulație mai restrânsă și vizați un job în țara unde se vorbește aceasta, traduceți cv-ul nu doar în engleză, ci și în acea limbă. Vă veți crește șansele de a fi chemat la interviu.

Asigurați-vă că măcar cuvintele-cheie corespund cu limba locală. Computerele nu vor găsi cuvintele care sunt greșit redactate, de aceea scrieți corect traducerea cv-ul dvs. în limba țării în care aplicați.

Nu uitați de scrisoarea de intenție!

Primul pas pentru a vă vinde forța de muncă este scrisoarea de intenție. Este un instrument prin care spuneți angajatorului de ce sunteți candidatul perfect pentru respectivul job. Utilizați-l cu maximă inteligență și veți avea un avantaj în fața altor candidați mai neglijenți din acest punct de vedere.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.