Press "Enter" to skip to content

Servicii filmări nuntă speciale, pentru nunți de basm

Dacă în trecut angajarea unui fotograf profesionist era suficientă pentru a imortaliza momentele principale ale unei nunți, în prezent, pentru multe cupluri de miri un astfel de eveniment de o importanță capitală în viața lor, trebuie să fie și filmat.

Cel mai bine este ca să se apeleze pentru acest lucru la o firmă ce oferă servicii filmări nuntă de înalt nivel calitativ, deoarece așa va exista garanția că materialul respectiv va fi realizat de către oameni care știu cu adevărat ceea ce fac.

Cât costă filmarea unei nunți?

Există o mulțime de elemente care pot influența prețul unor astfel de servicii. Printre cele mai importante dintre acestea sunt următoarele:

1. timpul alocat prestării serviciilor video nuntă;

2. numărul de persoane ce vor realiza serviciile de filmare a nunții respective;

3. consultația inițială, documentarea, elaborarea scriptului, filmarea propriu-zisă, etapa post-filmare (depinde ce se dorește: limitarea la simpla predare a unor imagini brute sau un film de nuntă profesionist editat);

4. echipamentul folosit la realizarea filmării nunții;

5. cheltuielile de transport și cazare pentru echipa de filmare.

După cum se vede, deși principalele elemente ale prețului final îl reprezintă numărul de ore convenit cu clienții, există și alte elemente, inclusiv cheltuielile de transport și cazare, care contribuie la prețul final.

Totuși, procesul de editare video este cel mai mare consumator de timp și implică cel mai mare efort de creativitate, nu neapărat filmarea propriu-zisă a nunții.

Există uneori chiar posibilitatea ca să se plătească separat editarea filmului de nuntă, așa încât acesta să se apropie foarte mult de o mică operă cinematografică.

Echipamentul necesar unei filmări nuntă de calitate este mult mai complex decât atunci când se fac doar fotografii de nuntă. Este nevoie pentru un videoclip inclusiv de camere video de înaltă definiție, de echipamente complexe de iluminat, dar și de multe alte tipuri de aparatură de specialitate.

Organizatorii de nunți consideră că ar trebui să se negocieze angajarea unui profesionist sau, cel mai bine, a unei întregi echipe care să filmeze nunta (dacă există buget pentru asta), chiar și cu opt luni înainte de data propriu-zisă a evenimentului. Mai ales dacă este vorba de niște profesioniști video foarte buni, cu o mare notorietate pe piață, aceștia își au rezervate weekend-urile în care vor lucra cu mult timp înainte.

Ce ar trebui să mai știe mirii ce vor o filmare a nunții lor?

Atunci când se realizează un film la nuntă, în mod obligatoriu ar trebui să existe un script pentru video (un scenariu prealabil), deoarece în caz contrar lucrurile s-ar putea desfășura haotic, iar rezultatul final să nu fie întotdeauna cel dorit de către miri.

Este recomandabil ca întotdeauna să se apeleze la niște persoane cu experiență în materie de filmări nunți, nu la amatori sau, mai grav, la un prieten sau la membru al familiei, chiar dacă tariful unor profesioniști în filmări nuntă ar părea în primul moment destul de piperat.

Rezultatul final va fi un videoclip senzațional, care o să poată transmite emoție chiar și peste zeci de ani.

Dacă ați angajat deja un fotograf nuntă și partea de buget nu mai este chiar așa de substanțială, puteți să renunțați la filmarea pregătirilor de nuntă și să vă restrângeți doar la un pachet video care să includă ceremonia religioasă și/sau o parte a petrecerii ulterioare.

Mai există și varianta de a se renunțe la editarea video și să se ofere mirilor în primă fază doar imaginile filmate în formă brută, urmând ca editarea lor să se facă la un moment ulterior, când vor exista bani suficienți pentru asta (chiar dacă este o soluție de compromis).

În concluzie, deși filmarea unei nunți implică o cheltuială suplimentară, deloc mică, merită cu prisosință acest efort financiar, dacă există buget suficient pentru asta. Dacă este realizată de către profesioniști media, mirii se vor simți ca niște staruri de la Hollywood. Iar filmul în care joacă este chiar telenovela de început a vieții lor în doi. O poveste frumoasă care urmează să se termină întotdeauna fericit, nu-i așa?

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.