Press "Enter" to skip to content

Service auto – aparat dejantat roți, aparat echilibrat roți

O dată cu creșterea numărului de autovehicule din țara noastră, peste 7.6 milioane la sfârșitul anului 2017,  una dintre afacerile potrivite și de viitor este deschiderea unui service auto sau a unei vulcanizări. Dacă mai ești și pasionat de mașini, poți liniștit să începi munca pentru achiziționarea aparaturii necesare, și poți începe cu  un aparat dejantat roti .

Alegerea unui service auto sau a unei vulcanizări bune este importantă pentru longevitatea și performanțele ridicate ale autoturismului. Dacă personalul și aparatura folosită asigură servicii de calitate, atunci se poate spune cu siguranță că este o vulcanizare sau un service foarte bun.

Poate unele dintre elementele cele mai importante ale unui vehicul sunt anvelopele, acestea fiind legătura dintre autoturism și carosabil. Pentru o bună funcționare și pentru siguranță pasagerilor este necesar ca presiunea aerului din anvelope să fie făcută regulat, la cel puțin 2-4 săptămâni, trebuie verificată uzura benzii de rulare și dacă este de minim 1.6 mm, anvelopele trebuie înlocuite, de asemenea trebuie verificată echilibrarea electronică a roților. Recomandat este ca acest element numit anvelopă să nu piardă niciodată contactul cu solul, să amortizeze șocurile și să reziste la temperaturi ridicate. Rolul anvelopelor este de asemenea evacuarea, apoi în momentul rulării pe asfalt umed și creșterea aderenței pe carosabil înghețat, în condiții de iarnă.

Pentru a face toate aceste verificări este nevoie ca service-ul să fie dotat cu un aparat geometrie roți, aparat dejantat roți și aparat echilibrat roti.

Aparatele dejantat roți ușurează foarte mult munca și folosindu-le nu există riscul de a avea probleme cu clienții. Aceste aparate pot fi semiautomate sau automate cu braț ajutător mobil ce folosește pentru montarea anvelopelor și coloanei rabatabile.

Aceste aparate sunt construite pentru toată gama de anvelope, cum ar fi anvelopele microbuze, cu talon mare( talon pe 195 75 r16c), cât și anvelope sport cu talon foarte jos( 235 30 r20). De asemenea se găsesc și aparate dejantat roți tractoare, camioane, utilaje agricole și autocare.

Aparatul echilibrat roți poate fi automat sau semiautomat și poate fi folosit atât pentru turisme, motociclete sau autoutilitare.

Printre alte aparate și utilaje folosite în service-uri auto și vulcanizări putem achiziționa: elevatoare auto cu 2 sau coloane, elevatoare foarfecă, elevatoare vulcanizare, aparate geometrie roți, cricuri vulcanizare, aparate echilibrat roți, compresoare, aparate pentru aer condiționat, prese hidraulice sau extractoare de ulei.

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.