Press "Enter" to skip to content

Rulmentul cu role sferice Explorer de la SKF

SKF a fost primul producător care a introdus pe piață, în 1919, rulmentul cu role sferice. Designul original al inginerului Arvid Palmgren este similar cu cel al rulmentului cu role sferice utilizat astăzi, însă de-a lungul timpului, SKF le-a îmbunătățit continuu designul, ca să le adapteze la mașinile moderne.

Clasa Explorer de la SKF reprezintă standardul mondial de performanță, pentru majoritatea tipurilor de rulmenți, iar gama de rulmenti cu role sferice sigilate Explorer este în prezent cea mai largă de pe piață. Iată în continuare caracteristicile unice, care oferă rulmenților cu role sferice SKF Explorer, o performanță atât de ridicată:

Role simetrice

Rolele din rulmenții SKF Explorer sunt fabricate la toleranțe dimensionale și geometrice atât de mici, încât practic nu le putem deosebi într-un set de role. Rolele simetrice îmbunătățite sunt cu auto-aliniere, pentru a permite orice nealiniere și asigură o distribuție optimă a sarcinii, prevenind în același timp vârfurile de tensiune la capetele rolei. SKF Explorer a îmbunătățit durata de viață și a crescut rezistența la uzură și la contaminanți, odată cu un nou tratament termic patentat al inelelor de rulmenți.

Inel de ghidare plutitor

Toți rulmenții cu role sferice de la SKF au un inel de ghidare plutitor în locul unei flanșe centrale fixe ​​pe inelul interior. Acest inel permite descărcarea rolelor cu o precizie ridicată, astfel încât acestea să intre în poziția optimă în zona de încărcare. Rolele sunt, de asemenea, cu autoghidare pentru a asigura că forța de frecare și căldura cauzată de frecare sunt menținute la un nivel minim.

Rulmenți etanșați

Rulmenții sferici cu role SKF Explorer includ acum și o gamă standard de rulmenți etanșați, care este cea mai largă ofertă de pe piață. Rulmenții etanșați SKF au fost proiectați pentru a rezista la contaminare, pentru a reduce utilizarea lubrifianților și pentru a îmbunătăți timpul de producție.

O altă caracteristică a rulmentului cu role sferice SKF Explorer este capacitatea mare de încărcare a acestuia și capacitatea de a suporta atât sarcini radiale cât și axiale în ambele direcții. Toți rulmenții sferici cu role de la SKF dispun de colivii puternice din metal, ceea ce le face foarte de robuste.

Rulmenții sferici cu role SKF au o durată de viață remarcabilă, în comparație cu rulmenții de la mărcile concurente. SKF oferă variante pentru medii de aplicații specifice, cum ar fi rulmenți pentru aplicații vibratorii, pentru cilindri compactori, sau rulmenți SKF folosiți în industria petrolului.

Rulmenții SKF Explorer sunt rezultatul a peste 100 de ani de inginerie a calității și ei sunt cei care stabilesc standardul industriei.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *