Press "Enter" to skip to content

RomGerMed vine cu mai multe informatii despre RMN

Ce este un RMN?

RMN-ul este una dintre cele mai moderne tehnici imagistice utilizate in spitale astazi. Rezonanta magnetica nucleara – titlu care a fost inlocuit de imagistica prin rezonanta magnetica in ultimii ani – datorita conotatiei negative a termenului „nuclear” – procedura nu implica utilizarea materialelor radioactive. Nu se folosesc raze X, asa cum este cazul radiografiei traditionale si tomografiei computerizate.

rmn

Scanerul RMN este compus in principal din magneti mari plasati pe pacient. O antena radio este folosita pentru a transmite semnale catre organism, dar si pentru a primi semnale care se intorc din corpul pacientului. (Aceste semnale primite sunt convertite in imagini de catre computerul conectat la scaner.

Un RMN dureaza de obicei 15 pana la 20 de minute (un segment al coloanei vertebrale) si poate dura pana la 40 de minute (doua segmente) sau o ora (trei segmente), dar acest interval de timp poate varia in functie de partea persoanei care este supusa interventiei chirurgicale si injectii intravenoase corp agent de contrast.
In timpul examenului, cereti pacientului sa mentina pozitia recomandata de medic si sa nu se miste. Pentru a examina abdomenul superior, pacientul primeste o serie de comenzi de respiratie pe care trebuie sa le urmeze astfel incat imaginile rezultate sa fie lipsite de artefacte de miscare. Daca se utilizeaza un sedativ, se recomanda ca pacientul sa fie insotit de o alta persoana.

Inainte sa faci un RMN…

Daca aveti urmatoarele articole, va rugam sa ne informati inainte de programare: proteza de sold, tije metalice, bretele, stenturi, dispozitive intrauterine, dispozitive intrauterine, implanturi biologice, neurostimulatoare, stimulatoare cardiace, stenturi, pompe de insulina, sali de chimioterapie implantabile, auditie ajutoare, implanturi cohleare sau alte implanturi, proteze amovibile, cleme feromagnetice intracerebrale si dupa operatie laparoscopica, valve ventriculare, suturi cu fire sau capse, obiecte metalice introduse in corp in scop medical sau cosmetic, piercing-uri corporale, tatuaje, machiaj permanent.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.