Press "Enter" to skip to content

Putin interzice Linkedin pe teritoriul Rusiei

Google și Apple au fost de acord să elemine Linkedin din magazinul de aplicații , deoarece aceasta încalcă o lege din 2014 care prevede ca toate datale colectate de la cetățenii ruși să rămână pe teritoriul Rusiei.Mutarea datelor în interiorul frontierelor ruse ar fii un lucru foarte greu de realizat ,  primul pas fiind o protecție mai agresivă a datelor , iar majoritatea companiilor web au refuzat să mute bazele lor de date pentru a se conforma legii.

Accesul la Linkedin a fost blocat încă din noiembrie dar acesta încă mai era accesibil utilizatorilor cu VPN. Blocul a cauzat probleme serioase pentru aplicația mobilă , dar aceasta a rămas dinsponibilă pe IOS și Android. Acest lucru se schimbă acum , iar aplicația nu mai este disponibilă pe nici o platformă online.

Rusia nu este singura țara care adopta aceste măsuri de securitate a datelor , încă 13 țări au adoptat această lege inclusiv Statele Unite ale Americii care impune stocarea datelor pe teritoriu American.

Cu toate acestea  mutarea nu va fii bine venită , iar cel mai probabil va mării tensiunile dintre Russia și SUA , care au atins o limită în ultimele săptămâni. Cea mai nouă informație fiind un raport public care acuza Rusia pentru montarea unei companii de spionaj care a inclus scurgerea arhivelor de e-mail , cu scopul de a afecta alegerile SUA.

 

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.