Press "Enter" to skip to content

Provocările întreţinerii şi asortării unei haine de blană sau a unei veste din materiale preţioase

Alegerea, întreţinerea, asortarea şi accesorizarea unei haine de blană reprezintă o adevărată provocare pentru multe dintre femeile care doresc să arate elegant, să se îmbrace în tendinţe, să arate impecabil şi totodată să se simtă confortabil toată iarna. Achiziţionarea hainei de blană poate fi o decizie dificilă pentru că trebuie luaţi în considerare mai mulţi factori precum costul, climatul în care locuiesc şi bugetul pe care îl au disponibil.

Aspecte importante pentru alegerea unei haine de blană

Pentru a alege o haină de blană ce urmează să fie purtată mai multe sezoane, este important că doamnele şi domnişoarele să ţină cont de următoarele aspecte:

·  să îşi stabilească bugetul – blana este o investiţie pe mai multe sezoane, iar femeile care nu vor să cheltuiască mai mulţi bani vor avea neplăcută surpriză să nu se poată bucura mai mult timp de achiziţia făcută;

·  să aleagă o blană care să se potrivească climatului în care trăiesc, astfel încât dacă iernile sunt lmai blânde, pot alege din modelele de veste blana naturală, iar dacă iernile sunt mai aspre, este nevoie de o haină de blană mai călduroasă;

·  să ţină cont de tipul de blană pe care îl aleg: pe piaţă există mai multe modele de haine şi veste de blană, din blană de vizon, care este mai grosiera, izolatoare şi strălucitoare, blana de iepure care este fină, mătăsoasă, accesibilă şi uşor de colorat, blana de vulpe care este pufoasă, moale şi groasă, dar şi blana de raton, care este moale, groasă şi pufoasă, blana de chinchilla, care este foarte moale, dar şi scumpă şi rară.

Cum se asortează şi se poartă haina de blană în funcţie de vârstă?

Haina de blană este uşor de purtat, însă pentru că femeile sa o accesorizeze şi să o asorteze ţinutelor în mod corespunzător, trebuie să le aleagă cu multă grijă. A purta o haină de blană la 20 de ani nu este acelaşi lucru cu a purta o haină de blană la 40 de ani, de aceea o dată cu trecerea anilor intervine şi caracterul selectiv.

La vârste mai fragede, la 20 de ani de exemplu, haina de blană purtată poate fi colorată, fetele fiind mai atrase de vestele de blană, dar şi de modelele supradimensionat, oversize. La 30 de ani, gusturile se mai schimbă şi femeile încep să poarte modele de haine de blană vintage, retro, care să le evidențieze rafinamentul, delicateţea şi elegantă.

Pe de altă parte, la 40 de ani, la 50 de ani, femeile au un stil mult mai  bine definit, de aceea ştiu să aleagă mult mai bine hainele de blană purtate, să le asorteze ţinutelor şi să le accesorizeze chiar cu o căciulă de blană.

Cum se întreţine haina de blană?

Întreţinerea unei haine de blană nu este dificilă, dacă purtătoarele ţin cont de sfaturile specialistilor:

·  haina de blană necesită circulaţia aerului când este depozitată;

·  haina de blană nu se curăţă cu substanţe din comerţ;

·  haina de blană se ţine pe umeraşe de plastic, nu de lemn sau de găici în cuier;

·  haina de blană nu se curăţă cu perii aspre.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.