Press "Enter" to skip to content

Pregatiri de primavara pentru a-ti asigura confort termic iarna

Desi definitia confortului termic este una subiectiva prin natura sa, un lucru este cert: temperatura mediului in care locuim este esentiala in timpul iernii. Aceasta poate varia in functie de nevoi si preferinte, motiv pentru care fiecare persoana trebuie sa stabileasca propriul sistem eficient de asigurare a confortului termic in locuinta, in timpul sezonului rece. Iata principalele moduri prin care poti atinge scopul propus!

Alegi o centrala in condensare buna

Centrala Vaillant Ecotec Plus
Centrala Vaillant Ecotec Plus

Elementul central al confortului termic din fiecare locuinta este reprezentat de un sistem de incalzire eficient, care pune la dispozitie functiile necesare. Daca, in trecut, centralele termice conventionale erau utilizate la scara larga, in prezent acestea sunt inlocuite tot mai des cu cele mai noi modele de centrale termice cu condensare.

Iata principalele motive pentru care si tu trebuie sa alegi o centrala termica in condensare buna, pentru a asigura confortul termic dorit in spatiul in care locuiesti:

  • Acestea reprezinta cele mai avansate solutii de incalzire a caselor, oferind avantaje clare utilizatorilor.
  • Cele mai bune centrale termice cu condensare asigura racirea rapida si puternica a gazelor de ardere, aportul energetic suplimentar oferit de acestea fiind unul considerabil.
  • Aceste produse contribuie la protejarea mediului inconjurator datorita emisiilor lor reduse de substante toxice.
  • Indiferent daca locuiesti intr-un imobil vechi sau nou, o centrala in condensare buna reprezinta cea mai avantajoasa solutie pe care o ai la dispozitie. Singura conditie care trebuie sa fie indeplinita consta in izolarea termica corespunzatoare a imobilului in care locuiesti.
  • Cele mai performante centrale termice pe gaz in condensare asigura un consum redus de combustibil, in timp ce ofera certitudinea unei durate de viata extinse, de pana la 15 ani.
  • Aceste sisteme de incalzire pot face fata nevoilor unui spatiu de dimensiuni mari, daca acesta include calorifere de dimensiuni generoase.
  • Desi pretul initial al centralelor termice cu condensare poate parea mai mare, investitia efectuata se amortizeaza rapid, transformand aceste produse in cea mai avantajoasa optiune, pe termen lung.

Putere vs suprafata si fiabilitate

Centralele termice cu puteri ce ating valori cuprinse intre 24 kW si 35 kw reprezinta o optiune avantajoasa pentru proprietarii spatiilor de locuit cu suprafete de dimensiuni mici sau medii (100-300 mp).

Daca iti indrepti atentia catre cele mai noi modele de centrale Viesmann, cu sistem de functionare in condensare, trebuie sa stii ca acestea iti ofera flexibilitate in ceea ce priveste alegerea caldurii si a apei calde.

Cele mai noi modele, precum Viessmann Vitodens 050 W, asigura un sistem de functionare combinat, insa exista si produse care functioneaza doar pentru incalzire, in conditiile in care preferi aceasta varianta.

Un avantaj major al acestui model de centrale termice cu condensare este reprezentat de automatizarea lor digitala si de racordul pentru perete exterior, pe care il pun la dispozitie. Acestea pot fi utilizate pentru suprafete medii, de pana la 180 mp, reprezentand alternativa ideala pentru inlocuirea solutiilor vechi de incalzire a locuintei.

Centralele termice in condensare sunt cele mai fiabile produse disponibile in acest moment. In plus, randamentul oferit de acestea depaseste pragul de 100%, atunci cand sunt utilizate in conditii normale.

centrala vaillant  ecotec plus


Cele mai noi modele de centrale Vaillant, EcoTEC Pure reprezinta, de asemenea, o varianta avantajoasa pentru utilizatori, intrucat reduc costurile aferente incalzirii locuintei. Acestea utilizeaza in mod optim energia furnizata, asigurand atat incalzirea spatiului de locuit cat si a apei. Aceste produse permit o exploatare fiabila si asigura eficienta sporita, pe termen lung.

Montarea unui termostat de ambient

Un alt pas important pe care trebuie sa il parcurgi pentru asigurarea confortului termic in locuinte este reprezentat de montarea unui termostat de ambient pe centrala termica aleasa.

  • Acesta asigura gestionarea eficienta a temperaturii aferente centralei si reduce consumul de gaz.
  • In plus, un termostat wireless asigura administrarea eficienta a sistemului de incalzire a locuintei, regland temperatura.

Cele mai inteligente sisteme disponibile in aceasta categorie pot fi controlate direct de pe smartphone, asigurand astfel eficienta sporita, flexibilitate si confort pentru utilizatori.

Prin urmare, alegerea unei centrale termice in condensare de cea mai buna calitate, montarea unui termostat de ambient si alti factori esentiali precum aerisirea caloriferelor si izolarea corepunzatoare a imobilului asigura confortul termic dorit in spatiul de locuit.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *