Press "Enter" to skip to content

Portofelul barbatesc, un marcator al stilului masculin

Daca hainele sunt alese pentru a reprezenta un anumit stil si pentru a sublinia atitudinea purtatorului, un portofel barbati este o extensie a garderobei ce ii exprima la randul sau personalitatea. De aceea si in alegerea acestui accesoriu este nevoie de o mare atentie.

Primele portofele, asa cum le stim noi astazi, au aparut in America odata cu aparitia bacnotelor de hartie, in anul 1690. Bineinteles, portofelul exista cu secole in urma, datand inca din Grecia Antica atunci cand domnii aveau un pachet mic cu hrana. Desigur, utilizarea lor s-a schimbat drastic, iar acest lucru s-a intamplat cu mai multe accesorii pentru barbati.

Odata cu modificarea scopului, au fost introduse mai intai portmoneele pentru monezi care erau realizate sub forma unui sac de panza sau piele cu un snur atasat pentru a le securiza. Apoi, in urma utilizarii banilor de hartie, a inceput sa apara versiunea moderna a portofelului.

Astazi, portofelele au devenit un accesoriu indispensabil, fiind aproape exclusiv dedicate pentru a transporta bani, carduri de credit si acte.

Ca multe dintre accesorii si gama de portofele piele barbati este variata. Insa aceasta poate fi impartita in doua categorii:

  1. Portofelele elegante

Un barbat care adopta des tinute office, care are contact cu mediul de business sau care doar alege sa se imbrace cu stil, va prefera un portofel barbati elegant din piele, subtire, in nuante de negru sau maro.

  1. Portofele casual

Daca vorbim de un barbat activ, mereu in miscare, cu o atitudine relaxata, care opteaza pentru tinute sport, un portofel cu un design casual este potrivit pentru acesta.

Un portofel barbati va fi mereu un accesoriu necesar, insa pe langa utilitate, acesta trebuie sa fie in acord cu stilul celui care il detine. Fie ca vorbim de un stil elegant sau casual, varietatea modelelor este atat de mare, incat orice barbat poate sa isi gasesca portofelul potrivit.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.