Press "Enter" to skip to content

Polistiren expandat pentru o izolare eficienta si ieftina

Ce reprezinta polistirenul expandat?

Polistirenul expandat este un produs ce face parte din categoria materialelor de constructii utilizate pentru izolare termica. Acesta se poate aplica atat pe fetele exterioare, cat si pe cele interioare ale peretilor si este folosit in principal pentru izolarea constructiilor noi si pentru renovari.

Ce proprietati prezinta acest material?

polistiren expandat

Placile de polistiren expandat sunt in topul constructorilor cand vine vorba de izolatii termice, acest lucru datorandu-se calitatilor acestui material. Acesta este un material foarte fiabil, fabricat in principal din mase plastice, care poate fi achizitionat in grosimi ce variaza intre 1 si 20 cm, in functie de nevoile cumparatorului. Pentru o izolare eficienta, specialistii recomanda utilizarea unor placi cu o grosime de cel putin 5 cm.

Acesta este format dintr-o spuma rigida, foarte usoara, avand in compozitia sa o cantitate mare de aer. Rolul polistirenului este de a oferi stabilitate produsului, in timp ce rolul aerul este cel de blocare a transferului caldurii.

De asemenea, cantitatea mare de aer integrata in material face ca polistirenul expandat sa aiba o greutate foarte redusa, astfel neincarcard constructia si fiind usor de transportat, manipulat si montat. Acest material prezinta si avantajul ca nu prezinta nicio reactie de contractie atunci cand este folosit.

Un motiv important pentru care polistirenul expandat este unul dintre preferatele constructorilor cand vine vorba de termoizolare este ca acesta are un raport calitate-pret foarte bun, fiind rezistent si putand fi achizitionat la un pret foarte accesibil.

La ce se utilizeaza polistirenul expandat?

Asa cum a fost mentionat anterior, specialistii folosesc polistirenul expandat pentru izolarea atat a peretilor exterior, cat si acelor interiori. De asemenea, acest material poate fi folosit si pentru a termoizola pardoselile, plafonurile si acoperisurile constructiilor.

Acesta este adeseori utilizat chiar si in afara proiectelor de constructii. Astfel, acesta se foloste pentru casolete cu mancare, pahare pentru cafea, recipiente pentru organe ce trebuie transportate cu scopul de a fi transplantate, fiind foarte sigure si din punct de vedere igienic.

Daca doriti sa beneficiati de cea mai buna calitate la un pret cat mai redus, polistirenul expandat este cea mai buna optiune cand vine vorba de termoizolari

Acest material indeplineste toate calitatile de care aveti nevoie pentru realizarea unui proiect de constructie de succes.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *