Press "Enter" to skip to content

Plasați-vă serverul într-o unitate de colocare pentru un plus de securitate

Colocarea este un tip de serviciu cloud care vă permite să închiriați spațiu într-un centru de date. Centrul de date va dispune de propriile măsuri de securitate, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji că serverul dvs. ar putea păți ceva în timp ce se află acolo. De asemenea, puteți alege locația exactă în care serverul dvs. va locui în centrul de date, ceea ce înseamnă că puteți să vă asigurați că acesta beneficiază de o lățime de bandă și de o alimentare excelentă fără a fi nevoit să îl mutați dvs.

Acest tip de serviciu este deosebit de util în cazul în care afacerea dvs. trebuie să păstreze informații sensibile pe serverele sale, dar nu are suficient personal sau bani pentru a angaja personal IT cu normă întreagă. Cu colocarea, puteți menține în continuare controlul asupra persoanelor care au acces și a ceea ce pot face cu serverele dvs. și, în același timp, puteți reduce costurile prin eliminarea salariilor costisitoare ale personalului IT sau a serviciilor de externalizare cu totul!

Unitățile de colocare protejează serverele împotriva supratensiunilor neregulate

Atunci când centrul dvs. de date este colocalizat, puteți fi siguri că va fi bine protejat împotriva oricărui tip de catastrofă majoră. Unitățile de colocare sunt proiectate să reziste la cele mai dure condiții, inclusiv cutremure și inundații. De asemenea, acestea au generatoare de rezervă care intră în funcțiune imediat în cazul în care se întrerupe alimentarea cu energie electrică. În plus, există sisteme redundante pentru răcire și securitate, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji că vă pierdeți datele sau că serverele dumneavoastră vor fi sparte.

Unitățile de colocare sunt o soluție populară pentru întreprinderile care doresc să își protejeze serverele de supratensiuni neregulate. Aceste unități vă permit să vă mutați serverul dintr-o locație în alta fără riscul de întreruperi de curent sau alte probleme. De asemenea, unitățile pot fi folosite ca surse de alimentare de rezervă în caz de pană de curent.

O unitate de colocare este situată într-o unitate securizată

O unitate de colocare este o unitate securizată care găzduiește servere și alte echipamente informatice. De obicei, aceasta este amplasată într-o zonă care dispune de conectivitate la internet de mare viteză și poate fi utilizată pentru a găzdui site-uri web și alte servicii online.

Unitățile de colocare sunt obișnuite în cazul companiilor mari care doresc să își găzduiască propriile servere, dar nu au spațiul sau resursele necesare pentru a face acest lucru la sediul lor principal. Majoritatea furnizorilor de colocare oferă asistență și sisteme de securitate 24/7, precum și generatoare de rezervă în caz de întreruperi de energie electrică. Aceștia oferă, de asemenea, acces la lățimea de bandă, care poate fi costisitoare pentru întreprinderile mici care nu o au deja instalată la sediul lor.

Dacă sunteți în căutarea unei modalități de îmbunătățire a fiabilității și disponibilității datelor dumneavoastră, o colocare server poate fi o opțiune atractivă. Centrele de colocare oferă un spațiu sigur pentru găzduirea și întreținerea serverelor dvs., permițându-vă să vă concentrați pe desfășurarea afacerii dvs. mai degrabă decât pe gestionarea infrastructurii acesteia.

Centrele de colocare sunt, de asemenea, o idee bună dacă nu dispuneți de expertiza IT necesară pentru a rezolva problemele de rețea sau pentru a vă monitoriza serverul non-stop. Acestea oferă servicii de monitorizare și întreținere 24/7, care asigură un timp de funcționare și o performanță ridicată în orice moment.

Care este diferența dintre reziliență și recuperare în caz de dezastru?

Interconectările centrelor de date pentru reziliență și recuperare în caz de dezastru sunt adesea confundate, dar sunt două lucruri foarte diferite. Reziliența se referă la capacitatea unui sistem, sau a unui ansamblu de sisteme, de a continua să funcționeze chiar și în fața unor schimbări majore. Acestea pot include noi locații, noi servere sau dispozitive de stocare sau chiar întreruperi majore ale rețelei.

Recuperarea în caz de dezastru este procesul prin care un sistem sau un grup de sisteme este restaurat în urma unei întreruperi sau a unui alt tip de întrerupere. Planificarea recuperării în caz de dezastru este concepută pentru a se asigura că organizația dvs. își poate relua activitatea cât mai curând posibil după ce a suferit un dezastru care, în caz contrar, ar putea cauza o întrerupere semnificativă a activității.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.