Press "Enter" to skip to content

Pericolele cumpararii medicamentelor online

In ultimii ani, toate magazinele s-au mutat in mediul online, inclusiv farmaciile. Exista o multime de farmacii online de unde poti comanda tot felul de medicamente. Poate fi mai ieftin sa comanzi medicamente de pe internet, decat sa le cumperi din farmacii. La anumite farmacii, preturile sunt mai mici in cazul comenzilor online, ceea ce poate fi un avantaj. De asemenea, cu ajutorul farmaciilor online, eviti cozile si poti analiza cu atentie produsele de care esti interesat. Cu toate acestea, cumpararea medicamentelor din farmaciile online presupune si o serie de dezavantaje sau riscuri. Iata care sunt pericolele cumpararii medicamentelor online si cum stai departe de ele.

Autodiagnosticarea

Putem ajunge pe pagina unui medicament dintr-o farmacie online, dupa ce aflam informatii despre o anumita boala cu simptome pe care le recunoastem. Atunci cand prezentam diferite simptome, tindem sa ne diagnosticam singuri, folosind internetul. Autodiagnosticarea ne poate face si sa ne „prescriem” singuri diferite medicamente, pe care ne grabim sa le cautam pe internet si sa le comandam. Ceea ce multi dintre noi nu stiu sau ignora este ca administrarea de medicamente „dupa ureche” poate avea consecinte grave. Daca esti, deja, sub tratament pentru alte boli, medicamentele respective pot interactiona cu tratamentul prescris de medic. De asemenea, asocierea necorespunzatoare a medicamentelor poate duce la aparitia altor afectiuni si ne poate pune viata in pericol.  

Este important sa stii ca internetul te ajuta sa te informezi cu privire la boli si la  sanatate, insa, nu iti stabileste, in mod cert, diagnosticul. Pentru a primi un diagnostic si un tratament corespunzator, este absolut necesar sa mergi la medic pentru investigatii. In functie de recomandarile medicului, poti alege, ulterior, sa comanzi medicamentele potrivite dintr-o farmacie online de incredere, cum ar fi Dr. Max

Lipsa consultantei

Atunci cand ai o problema minora de sanatate, cum ar fi o indigestie sau un tranzit intestinal lent, mergi la farmacie si ceri farmacistului medicamentul OTC (eliberat fara prescriptie medicala) potrivit. Insa, atunci cand alegi sa comanzi online, nu ai cui sa ceri sfatul cu privire la medicamentul potrivit sau la interactiunea cu alte medicamente. Desi, exista date de contact pe care le poti folosi pentru consultanta, foarte putini solicita ajutor in acest mod. 

Pentru a te asigura ca achizitionezi produsul potrivit, suna la numarul afisat pe site, mergi intr-o farmacie si discuta cu farmacistul sau cere sfatul medicului tau de familie. De asemenea, asigura-te ca vei citi cu atentie prospectul medicamentelor.

Reducerile nu inseamna necesitate

Un alt pericol legat de cumpararea online a medicamentelor este comandarea unor produse nenecesare. Reducerile te pot face sa cumperi medicamente de care nu ai neaparat nevoie si sa cheltui mai multi bani decat te asteptai. Mai mult decat atat, reducerile te pot face sa te indopi, inutil, cu medicamente, ceea ce este toxic pentru organism. Nu te lasa pacalit de reduceri si cumpara medicamente doar dupa ce ti le-a recomandat medicul.

Termenul de valabilitate

Site-urile neautorizate pot vinde produse neverificate, care au termen de valabilitate expirat. De asemenea, reducerile masive pot fi legate si de un termen de valabilitate foarte scurt, adica, de faptul ca medicamentele expira in curand. In cazul comenzilor online, clientul poate verifica termenul de valabilitate, abia, dupa ce primeste comanda. 

Medicamente comandate din alte tari

In tara noastra, nu se pot comanda online medicamente care necesita prescriptie medicala si nici nu se pot cumpara direct din farmacii, fara reteta. De aceea, unele persoane aleg sa comande din strainatate acele medicamente, apeland la site-uri care nu sunt de incredere. Administrarea acestor tipuri de medicamente, in lipsa monitorizarii medicale si fara a avea o prescriptie, iti pune sanatatea in pericol. De asemenea, site-urile neautorizate din strainatate iti pot livra medicamente contrafacute. 

Asadar, alege sa comanzi medicamente doar din farmacii online de incredere. Nu te lasa pacalit de reduceri si cumpara medicamente doar dupa ce ai cerut sfatul unui specialist. Nu ezita sa mergi la medic pentru un diagnostic corespunzator.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *