Press "Enter" to skip to content

Patul pentru dormitor

Dormitorul este camera de relaxare pentru toata lumea. Decizia de a cumpara un pat potrivit este foarte importanta si necesita multa grija si atentie. Trebuie sa fi atent la materialul din care este fabricat, la dimensiunile acestuia si la stilul care ti se potriveste. Designul si structura acestuia sunt la fel de importante. Poti gasi o gama variata de paturi pentru dormitor: paturi tapitate, paturi din lemn masiv, paturi cu spatiu de depozitare, paturi din PAL melaminat, etc.

Paturile au in componenta lor urmatoarea stuctura: Cadrul de pat, tablia de pat, suport de saltea.

Cadrul de pat se gaseste intr-o gama larga de materiale speciale care sustin salteaua dar care ofera si un aspect estetic placut .

Cadrul de pat din lemn este cel mai popular deoarece este alcatuit din material traditional. Lemnul folosit pentru ramele de pat este fagul( lemn greu, tare, textura fina), pinul( lemn moale), stejar( lemn durabil). Durata de viata a unui cadru de lemn este de aproximativ 10 ani. Acarienii si alergenii influenteaza distrugerea lemnului.

Cadrul de pat din metal este un cadru robust, dar nu ofera eleganta camerelor. Se poate utiliza ca baza solida pentru alte materiale sau poate fi utilizat doar el singur.

Cadrul de pat din PAL melaminat– poate fi o optiune de lunga durata daca acesta este montat corect. Pe langa faptul ca este o varianta ieftina si rezistenta, placile de PAL se pot dubla, ajungand la 36 cm. Un alt avantaj, este multitudinea de nuante si tipuri de suprafete din care poti alege.

Aproape orice tip de cadru poate fi tapitat cu materiale textile( stofa, plus, catifea), piele sau imitatie de piele. In functie de spatiu de care dispui, dimensiunea ramei patului poate varia. Daca alegi un pat in picioare, rama va fi ingusta, daca patul este asezat pe podea, atunci poti crea un spatiu de depozitare in interior, pe care il poti accesa prin ridicarea somierei sau pe lateral cu ajutorul sertarelor.

Tablia patului- este disponibila intr-o gama variata de modele, culori si materiale. Tablia poate face dormitorul sa fie primitor, datorita aerului sofisticat pe care il ofera. Dormitoru se poate transforma intr-unul stilat datorita tabliilor. Tabliile pot fi montate pe pere, incorporate in cadrul patului sau tablia de sine statatoare, multifunctioana, avand spatii de depozitare.

Tablia tapitata este formata din cadru de lemn, cu un strat de burete si finisata cu materiale de tip catifea, piele sau stofa.

Suportul de saltea– poate fi din PAL, si poate inlocui somiera. Placa de PAL se sprijina de un suport de tip fagure. Acest suport se prinde de cadrul patului, peste care se aseaza 2 bucati de Pal care sustin salteaua. Avantajul acestui suport este ca sustine in mod ferm salteaua.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.