Press "Enter" to skip to content

Patru sfaturi pentru a crește longevitatea animăluțului tău de companie

Cu siguranță îți iubești animalul de companie și dorești să-ți fie alături cât mai mult timp. Iar pentru a te bucura de astfel de momente frumoase, va trebui să faci un efort pentru a-i asigura animalului tău un stil de viață cât mai sănătos, pentru a-i crește longevitatea. Iar pentru asta îți venim în ajutor cu câteva sfaturi!

Asigură-i o dietă sănătoasă

La fel ca în cazul oamenilor, obezitatea poate fi o problemă pentru animale, care le poate afecta sănătatea și calitatea vieții. Așa că dacă îți dorești ca animalul tău de companie să aibă o viață cât mai lungă, asigură-te că acesta are o greutate potrivită.

În primul rând, trebuie să verifici cât mănâncă. Încearcă să-i oferi porții echilibrate de mâncare, în funcție de nivelul de activitate, vârstă și talie. Animalele care au acces ușor la mâncare, vor tinde să consume mai mult decât este necesar. Așa că ar fi indicat să îi oferi câinelui sau pisicii tale porții mici de mâncare, pe parcursul zilei. De asemenea, este important să te informezi câte calorii consumă pe zi animalul tău de companie, pentru a-i măsura porțiile de mâncare într-un mod corect.

Dacă îți vei proteja animalul de companie de obezitate, îl vei ține departe de multe alte probleme de sănătate, care au legătură cu creșterea excesivă în greutate, cum ar fi problemele de inimă, artrita sau diabetul. Iar dacă animalul tău se confruntă deja cu aceste probleme, ar fi indicat să îl tratezi cu remedii homeopate.

Cumpără-i hrană de calitate

Pentru a crește longevitatea animalului tău de companie, este necesar să îi asiguri mereu hrană de calitate. Aceasta îl va ajuta să aibă o blană strălucitoare, o piele sănătoasă și o vedere cât mai bună. În plus, hrana de calitate îi va întări sistemul imunitar și digestiv, dar și musculatura. Așa că oferindu-i cea mai bună mâncare animalului tău, îl vei ajuta să se mențină sănătos cât mai mult timp.

Poți alege să pregătești chiar tu hrana animalului tău, alegând cele mai sănătoase ingrediente. În acest fel, poți economisi bani și îi poți controla mai bine dieta. Însă, dacă nu ai timp să te ocupi de asta, poți cumpăra mâncare de calitate pentru animalul tău de companie.

Ca să alegi cele mai bune produse va trebui să te asiguri că acestea nu conțin ingrediente precum porumb, făină sau orez alb, care sunt greu de digerat și pot provoca alergii în cazul animalelor. Iar pentru a alege cele mai bune produse, îți recomandăm hrana umedă de la Gourmet, care nu conține conservanți și nici arome artificiale adăugate.

Încurajează-ți animalul să facă mișcare

Animalele au nevoie de cât mai multă mișcare, pentru a-și menține sănătatea. În special câinii, care au extrem de multă energie și au nevoie un stil de viață cât mai activ. Câinii au nevoie de exerciții fizice regulate, exact la fel ca și oamenii. În cazul în care prietenul tău patruped nu are parte de suficientă activitate fizică, el poate lua în greutate, sau poate dezvolta diverse probleme de comportament, din cauza frustrării și acumulării de energie. 

Așa că îți recomandăm să îți scoți câinele cât mai des la plimbare și să îi oferi jucării, care să-l ajute să își consume energia. De asemenea, te poți gândi la tot felul de exerciții, care să-l încurajeze să alerge și să facă mișcare.

Vizite regulate la veterinar

Prevenția este extrem de importantă, pentru ca animalul de companie să ducă o viață sănătoasă. Așa că ar fi indicat să mergi cu animalul tău la veterinar, cel puțin o dată pe an, pentru un control de rutină. La fel ca oamenii, și animalele pot dezvolta anumite afecțiuni, însă, dacă acestea sunt descoperite la timp, pot fi tratate mai ușor.  De asemenea, chiar și tu îți poți examina animalul de companie, din când în când. Verifică-i dantura, ochii, blana, urechile, coada și lăbuțele. Palpează-i ușor abdomenul și vezi dacă observi umflături sau noduli. Dacă observi ceva anormal, ar fi indicat să ceri ajutorul unui veterinar.

Așadar, un animal sănătos și fericit va trăi cu siguranță mai mult și-ți va fi alături în cele mai frumoase momente. Așa că încearcă să-i asiguri un stil de viață cât mai sănătos și activ, o dietă echilibrată și nu uita de vizitele regulate la veterinar.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *