Press "Enter" to skip to content

Panouri solare economice pentru case moderne

Electricitatea se scumpeste tot mai mult, dar gandirea stiintifica si tehnica moderna ofera forme alternative de energie. Panourile solare reprezinta  una din modalitatile moderne si economice.  Ce sunt aceste panouri solare? Sunt module solare fotovoltaice care convertesc energia luminoasa a soarelui in energie electrica. Acestea sunt de obicei folosite in sistemele solare sau eoliene.

De ce sa instalezi panouri solare?

Argumentele pro panouri solare sunt in primul rand accesibilitatea, deoarece soarele rasare aproape pretutindeni. Apoi autonomia. Nu este nevoie sa te conectezi la un sistem de alimentare centralizat si sa depinzi de companiile de alimentare cu energie electrica. Panourile solare ofera un mediu prietenos, deoarece nu produc emisii cancerigene si nu cresc nivelul gazelor cu efect de sera. Nu este nevoie sa distrugi padurile sau sa consumi energie fosila neregenerabila.

Unde sa instalezi panouri solare

Panourile  solare pot furniza energie electrica in casele de la tara, in cabane si case de vacanta, case mobile, precum si in cladiri situate departe de liniile principale de alimentare cu energie electrica. In plus, pot fi montate in casele de resedinta, in moteluri, in case de odihna, precum si in institutii.

Aceste dispozitive sunt impartite in diferite clase si tipuri, in functie de scopul pentru care sunt utilizate. Exista module solare fotovoltaice cu putere redusa  pentru incarcarea telefoanelor mobile, a PDA-urilor si a altor electronice similare. Au o mica suprafata de placi fotografice, destul de scumpe. Panourile solare universale sunt destinate pentru a furniza energie unei game largi de consumatori.  Preturile si calitatea sunt destul de diferite. In functie de tipul de fabricatie, se emit panouri solare subtiri, cu cristale unice si policristaline.

Cum sa alegi panouri solare

Modulele solare fotovoltaice sunt produse de la 6 la 185 W cu o tensiune de iesire de 12 si 24 de volti. Pentru a determina ce tip de panou solar ti se potriveste perfect, trebuie sa stii exact unde doresti sa il instalezi, de cata energie ai nevoie si in ce scopuri. De regula, fiecare companie specializata in instalarea sistemelor solare, va calcula mai intai toate optiunile de instalare posibile pentru tine, putand alege apoi varianta optima.

Sistemele solare sau eoliene speciale sunt folosite pentru a face electricitate din lumina soarelui. Componentele lor principale sunt: un generator, regulator de incarcare solara, baterie, invertor, cutie de jonctiune. Panourile solare genereaza energia electrica, care se acumuleaza in baterie. Apoi, convertizorul converteste tensiunea de la baterie la 220 V si 50 Hz. Prin urmare, pentru a calcula configuratia sistemului, este necesar sa se determine ce putere maxima ar trebui inclusa in sistem si cati kW/h ar trebui obtinuti. Referitor la costuri, pretul echipamentului pentru panoul solar depinde de sarcinile pe care le-ai stabilit pentru el.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *