Press "Enter" to skip to content

Oenologia, drumul vinului de la ciorchine, până în pahar

Aromatul fruct al viţei-de-vie a fost descoperit din vremuri foarte îndepărtate, oamenii încercând permanent să afle  cele mai bune tehnici de prelucrare a ciorchinelui de strugure, astfel încât să obţină o băutură cât mai pură şi cu un nivel ridicat de calitate. Pe lângă gustul special al licorii rubinii, un dulce aspru care răsfaţă simţurile, oamenii au descoperit de-a lungul vremurilor şi o serie de beneficii pe care vinul, consumat cu moderaţie, le poate aduce organismului. Pe de altă parte, vinul a avut şi are un rol important într-o serie de ritualuri, astfel că devine o băutură şi cu o mare semnificaţie spirituală.

Oenologia

Atunci când se vorbeşte despre vinuri, nu se poate omite una dintre cele mai importante laturi, respectiv Oenologia. Cuvântul oenologie provine termenii greceşti  oenos, care înseamnă vin, şi  logos, care înseamnă vorbire. Astfel termenul oenologie  reprezintă studiul practic al tehnologiei producerii vinului,  vizând toate procesele, de la  procedeele şi metodele de producere, la maturare şi stabilizare, până la  îmbuteliere. Vinurile produse la Crama Zoreşti – Dealu Mare oferă degustătorilor şi pasionaţilor de vinuri, experienţe unice şi interesante, punându-le la dispoziţie o gamă foarte largă de sortimente de vin alb și roșu la prețuri accesibile, care au în spate un studiu aprofundat şi aplicat fiecărui soi de struguri de pe întinderile podgoriilor.

De la ciorchine, în pahar

Pentru ca rezultatul final să se ridice la nivelul cerinţelor pieţei, drumul ciorchinelui, de la plantă până în pahar, trebuie să respecte o anumită traiectorie. Astfel, specialiştii în viticultură de la Crama Zoreşti – Dealu Mare, stâpânind ştiinţe fundamentale precum microbiologia, chimia, fizica şi biochimia, având la dispoziţie o materie primă la cel mai înalt nivel de calitate şi sprijiniţi de dotările tehnologice, asigură traiectoria cea mai bună a ciorchinilor care se vor transforma în vin. Astfel, cunoscătorii soiurilor de struguri,  ai fenomenelor fizico-chimice şi ai tehnologiilor de prelucrare, vor trasa căile strugurilor astfel încât să devină ceea ce îşi propun, adică sortimente diferite de vinuri realizate la cel mai înalt nivel calitativ.

Viticultura la nivel mondial

Suprafeţele pe care se plantează viţă-de-vie, au suferit la nivel mondial o serie de transformări şi oscilaţii, existând şi perioade în care producţia de vin  a fost destul de scăzută. În prezent, acest domeniu pare să se afle pe o pantă ascendentă, producţia mondială de vin ajungând la cote     impresionante. Cei  mai mari producători de vinuri sunt Franţa şi Italia, zone renumite pentru soiurile variate de struguri şi pentru sortimentele de vinuri, etalon în întreaga lume. Crama Zoreşti – Dealu Mare face parte din marii producători de vinuri cu care se poate mândri ţara noastră, oferind pieţei produse de calitate, care au la bază toate datele necesare succesului, respectiv materie primă de calitate, experienţa şi dedicarea profesioniştilor, toate dublate de cele mai moderne tehnologii de prelucrare.


© Crama Zoreşti – Dealu Mare

Com. Vernești, Jud. Buzău
www.zoresti.ro; www.vinurizoresti.ro

Urmăriți-ne pe Facebook

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mission News Theme by Compete Themes.