Press "Enter" to skip to content

Ochelari de soare pentru activitatile tale sportive favorite

Pentru ca ne place sa iesim din zona de confort si sa avem parte mereu de noi experiente, majoritatea persoanelor au si activitati sportive preferate, cu care iubesc sa isi consume timpul liber. Fie ca vorbim despre pescuit, vanatoare, ciclism, drumetii la munte sau ski,pentru fiecare dintre acestea, fie ca este vorba despre vara, iarna, sau orice anotimp, trebuie sa ne luam anunite norme de protectie inainte de a ne lasa dusi de val. Spre exemplu, unele dintre organele cele mai putin protejate sunt reprezentate de catre ochi, acestia fiind des neglijati, chiar si cand vine vorba despre activitati sportive. Avand in vedere ca atat lumina puternica de afara poate avea un efect negativ asupra vederii noastre, cat si praful din jur ne pot afecta ochii, ar trebui sa acordam o importanta mai mare protectiei vederii. 

Cel mai usor mod prin care putem face acest lucru este acela de a purta ochelari de soare, pentru a ne asigura ca ne ferim vederea de eventuale mici gunoaie ce pot patrunde in ochi, ba chiar de insecte, pe langa protectia impotriva soarelui. Spre exemplu, pentru o persoana care desfasoara o activitate sportiva de atletism prin padure, purtarea ochelarilor de soare este foarte importanta, asta deoarece in padure intalnim diferite musculite sau insecte, care ne pot intra cu mare usurinta in ochi, ne pot deranja si chiar ne pot cauza probleme. 

Cat de important este modelul de ochelari de soare ales?

Atat pentru plimbari de zi cu zi, cat si pentru activitati sportive, daca dorim ca ochelarii de soare alesi sa ofere mai multa protectie decat un aspect cool, sfatul este acela de a alege o pereche de ochelari de soare cu lentilele cat mai curbate, astfel protejand ochii de insecte, praf si tot felul de particule ce ne pot deranja privirea. Pe langa alegerea lentilei de o forma potrivita, trebuie sa tinem cont si de tipul de polarizare de care aceasta beneficiaza, de gradul de protectia pe care il poate oferi acea lentila. 

Intreband un tanar atlet despre parerea lui in ceea ce tine de purtarea ochelarilor de soare in timpul unor activitati sportive, acesta ne-a marturisit: “Pentru mine purtarea ochelarilor de soare este foarte important in timpul in care alerg in natura. Stim cu totii ca sunt in aer diferite insecte sau diferite particule de praf care ne pot afecta vederea. Facand acest lucru foarte des, ma refer aici la alergat, nu au fost putine acele momente in care a trebuit sa ma opresc deoarece vederea mi-a fost afectata de ceva ce mi-a patruns in ochi. Deoarece am trecut prin asta de cateva ori, am decis sa port ochelari de soare speciali pentru activitati sportive, astfel pot fi sigur ca ochii mei sunt protejati. Pe langa asta, sunt protejat mereu impotriva razelor solare si a radiatiilor, ceeea ce nu poate fi decat un lucru bun. Cel mai des aleg modelele de la Optiplaza, deoarece acolo am gasit modelele potrivite pentru astfel de acitvitati si totodata, sunt multumit de felul in care pot colabora cu ei.”

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *