Press "Enter" to skip to content

O navigație auto bună, mereu un ajutor de nădejde când ești în impas

O navigație passat b6 este o alegere bună, dacă vrei un mijloc corect de orientare la drum, indiferent ce ar spune aceia ce consideră că a apus vremea sistemelor de ghidare auto dedicate.

Evident, există și multe alte modele de navigatoare pentru mașini, diferențiate prin caracteristici, design și preț.

Alegerea navigatorului de mașină nu trebuie să pornească niciodată de la hard-ul dispozitivului de orientare auto, ci mai degrabă de la alegerea programului de navigare, adică a conținutului pe baza căruia va funcționa dispozitivul respectiv.

Sistemele de navigație auto prin satelit au înlocuit practic hărțile de hârtie rezolvând decisiv problema orientării pe traseu (deși cam orice șofer păstrează undeva ascunsă în mașină și o hartă rutieră, așa, pentru orice eventualitate!). Doar că navigațiile dedicate au generat alte probleme, legate de alegerea lor: pe care să o cumpere din noianul de oferte de dispozitive prezentate în orice magazin de electronice online?

Printre avantajele sistemelor de navigație GPS pentru autoturisme actuale se pot enumera: prețul relativ  accesibil, fiabilitatea și capacitatea de a lucra fără conexiune la internet.

Cel mai bine un asemenea produs ce comandă online după acele caracteristici ale unei navigații de mașină care sunt cele mai importante pentru un anume șofer ce vrea să facă o asemenea cumpărătură.

Iată doar câteva dintre ele:


– capacitatea navigatorului auto de a planifica o rută cât mai scurtă între punctele A – B și de a calcula viteza necesară, în funcție de ora sosirii;

– posibilitatea de a primi informații despre blocajele de trafic ce ar putea să le provoace conducătorilor auto întârzieri neplăcute pe traseu;

– avertizarea cu privire la particularitățile rutei (restricții, radare, benzinării moteluri, supermarketuri, accidente rutiere etc.);

– manevrabilitatea ușoară și intuitivă;

– hărți actualizate pentru zonele din țară și străinătate pe care urmează ca să le străbată mașina;

– alte informații utile despre anumite puncte de interes de pe traseu.

Există sisteme de navigație rutieră GPS care permit conducătorilor auto ca să găsească foarte ușor puncte de interes locale, cum ar fi: hoteluri, restaurante și stații de benzină.

Acest lucru este foarte util în anumite situații. De exemplu, dacă un șofer conduce pe un teren forestier accidentat sau pe un drum cu multe gropi și are o problemă cu mașina, va putea găsi un mecanic auto în apropiere care să îl salveze din beleaua în care a ajuns cu autovehiculul său.

Folosind un navigator dedicat modern, orice șofer poate să fie sigur că nu se rătăcește pe drum și va putea găsi cu ușurință calea cea mai scurtă, fără a orbecăi fără țintă, mai ales dacă este într-o zonă ceva mai pustie și nu are cui cere indicații pertinente sau e în vacanță într-o țară străină, unde localnicii nu cunosc engleza sau vreo altă limbă de circulație internațională.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.