Press "Enter" to skip to content

Motive pentru care trebuie sa iti duci masina periodic in service

Sunt soferi care isi cumpara masini noi si nu le duc niciodata in service pentru ca nu au nevoie. Sunt si soferi care isi cumpara masini second hand si le duc periodic in service, atunci cand dau semne ca ceva nu este in regula. Indiferent de starea masinii, proprietarii ar trebui sa mearga cu aceasta intr-un service auto Bucuresti in mod regulat. Motivele sunt expuse in cele ce urmeaza.

Orice mica problema va fi verificata de personalul specializat si transmisa proprietarului

Orice mica problema ar avea masina, aceasta va fi transmisa proprietarului si acesta va lua cea mai buna decizie in privinta serviciilor pentru care urmeaza sa opteze astfel incat sa circule in siguranta pe soselele tarii fara a pune in pericol viata pasagerilor, dar si a celorlalti participanti la trafic. Daca masina este adusa periodic in service, nu va exista niciun dubiu ca orice cursa se va desfasura in conditii perfecte.

Perioada ideala la care ar trebui adusa masina in service

Autoturismul are nevoie de fluide verificate la aproximativ doua saptamani, chiar daca masina nu prezinta scurgeri. La 8000 pana la 12000 km trebuie schimbat uleiul si filtrele iar cel mai bine este ca acest lucru sa fie realizat intr-un service auto profesional. Uleiul curat si schimbat va proteja mai bine motorul. La un interval de 25000 de kilometri trebuie schimbate filtrele de aer iar la un interval de peste 50000 de kilometri, trebuie schimbat lichidul de racire, servodirectie si frana. In acest timp se verifica bujiile si, daca este cazul se inlocuiesc.

Verificarea periodica a masinii rezulta costuri de intretinere mai mici

Cu cat problema este diagnosticata mai din timp, cu atat costurile de rezolvare ale acesteia vor fi mai mici. Iar pericolele de pe sosea vor fi aproape inexistente, cel putin din punct de vedere al starii tehnice a autoturismului. Atunci cand masina este dusa in service, se verifica inclusiv sistemul de franare, un lucru foarte important si benefic pentru soferi. De sistemul de franare depinde de multe ori viata soferilor si a pasagerilor, dar si a participantilor la trafic.

In ce conditii trebuie dusa masina in service

Autoturismul nu trebuie dus in service in ultima instanta, cand abia mai porneste. Este important ca soferii sa tina cont de unele semne si simptome pe care cu siguranta masina le afiseaza inainte. Orice zgomot, orice scartait sau sunet de click, orice rigiditate a pedalei sau orice vibratie suspecta trebuie luate in considerare atunci cand proprietarii stau in dubii daca este momentul sa mearga cu masina intr-un service auto Bucuresti sau nu.

Siguranta, confort, posibilitatea inchirierii pe toata durata verificarii masinii in service

In cazul in care in timpul verificarii masinii s-a depistat o problema ce necesita rezolvare, in cazul in care serviciile dureaza mai mult de cateva ore, chiar cateva zile, atunci trebuie asigurata o masina la schimb ce trebuie inchiriata pe toata durata reparatiei. Un service auto modern va oferi acest privilegiu clientilor, alaturi de promptitudine, seriozitate, servicii auto complete la tarife minime.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.